Niğde’de etkisini sürdüren soğuk hava, Çiftlik ilçesine bağlı Azatlı Kasabası’ndaki göletin tamamen buz tutmasına neden oldu.
Bölgede hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte göletin yüzeyi donarken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.
Son günlerde yoğun kar yağışı ve düşük sıcaklıkların etkili olduğu Niğde’de, gece saatlerinde hava sıcaklığı -10 dereceye kadar düştü. Bu durum, Azatlı Göleti’nin yüzeyinin tamamen buzla kaplanmasına neden oldu. Gölet çevresinde buz tabakasının kalınlaştığı gözlemlenirken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Çiftlik ilçesinin önemli su kaynaklarından biri olan gölette, hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de düşük seyretmesi halinde buzlanmanın daha da artabileceği belirtiliyor. Özellikle göl yüzeyine çıkılmaması ve olası risklere karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.