https://www.hamlegazetesi.com/

Bakan Yumaklı "Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi ile üreticilerimiz hayvan başına destek alacak"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi'ne ilişkin, "Hak sahibi üreticilerimiz hayvan başına 18 bin lira yıllık bakım ve diğer masrafları için bizden destek alacak." dedi.

Tarih: 18.07.2025 18:29 Güncelleme: 18.07.2025 18:29
Bakan Yumaklı
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığınca, Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Kazım Karabekir TİGEM Çiftliğinde düzenlenen Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında düzenlenen ilk hayvan teslim törenine katıldı.

Dağıtım törenine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Iğdır Valisi Ercan Turan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, ilgililer ve çiftçiler katıldı.

Hayata geçirilen proje, 14 çiftçiye 235 hayvanın teslim edilmesiyle başladı.

Bakan Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün Kazım Karabekir Tesislerinin potansiyelini harekete geçirmek üzere 2 yıl önce projelere başlattıklarını söyledi.

Geçen yıl ocak ayından itibaren yürürlüğe koydukları üretim planlaması kapsamında hayvancılık yol haritasını şubat 2024'te açıkladıklarını anlatan Yumaklı, bu projenin alt başlıklarından birisi olan ve bu yılın şubat ayında Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında ilk teslimat için bir araya geldiklerini belirtti.

Üreticilerin projeye gösterdikleri ilginin memnun edici olduğunu belirten Yumaklı, "Başvuruları yapan üreticilerimizin tamamını 18 kriter üzerinden bir yazılımla eşleştirdik. Bu değerlendirmeyi yaparken kadınlara, gençlere, aile işletmelerine, deprem bölgesine ve üretim planlaması kapsamındaki besi bölgelerimize, gazilerimize ve şehit yakınlarımıza öncelik verdik. Ayrıca ziraat mühendisleri, veteriner hekimler ve gıda mühendislerine de bu önceliklerin içerisinde yer verdik. Onların bu projeden yararlanma limitlerini de iki katına çıkardık." dedi.

Projenin etaplar halinde devam edeceğini anlatan Yumaklı, "Şu andaki planımız 2028'e kadar bunu tamamlamak. Ancak gerekiyorsa da uzatacağız elbette. 4 bin 351 yetiştiricimiz bu projeden yararlanmakla ilgili hak sahipliğine kavuştu. Ayrıca 6 bin 472 üreticimiz de yedek olarak tespit edildi. Projeden yararlanacak olan kişilerin yüzde 42'si kadın, yüzde 80'i genç, yüzde 90'ı bu işte iştigal ediyor. Yüzde 15'i de meslek mensubu dediğimiz veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gıda mühendislerinden oluşuyor. Bu meslek gruplarının genç kardeşlerimizin, kadın girişimcilerimizin üretimin içerisinde olmasını her vesileyle altını çizerek belirtiyoruz." diye konuştu.

Projeye dair bilgi paylaşan Yumaklı, şöyle devam etti:

"Bizler için son derece kıymetli ve hakikaten hem devlet desteklerinin ve teşviklerinin yönlendirilmesi bağlamında hem de uygulamaya koyduğumuz üretim planlamasının şemsiyesi altında genç, kadın ve aile işletmelerimizin üretimin içerisinde olması hedefimize bu proje vasıtasıyla erişmiş olduk. Bundan son derece mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. Elde ettiğimiz istatistikler çünkü bu projenin de ve hedeflediğimiz hususların da hayata geçmesi ile ilgili ne kadar doğru ve isabetli bir karar aldığımızı da gösteriyor bize. Peki ne olacak, bu proje nedir? Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi neyi ifade eder? Verimli ve kaliteli üretim yapabilmek için Türkiye'de etçi, anaç hayvanların çoğaltılması için ki bizim hayvancılık yol haritasındaki hedef bir tanesiydi, bu projeyi gerçekleştirmiş olduk."

"Üreticilere hayvan başına 18 bin lira destek"

Üreticileri desteklemelere ilişkin Bakan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:

"Bu projede her bir hayvan için hak sahibi olan üreticilerimiz hayvan başına 18 bin lira yıllık bakım ve diğer masrafları için bizden destek alacak. Şöyle düşünelim, 15 hayvanı almış olan bir üretici bir asgari ücreti her ay almış olacak. Bu sayede yetiştiricilerimizin bu hayvanlara sahip olmasının yolu açıldı. Peki diğer husus ne? Ziraat Bankasından da üreticilerimiz bu hayvanların bedeli olarak 2 yılı ödemesiz 3 ila 5 yıl arasında da sübvansiyonlu kredileri elde etme şansına sahip olacaklar. Buradaki sübvansiyon oranlarının kredilerdeki faiz sübvansiyonunun yüzde 85'e kadar çıkacağını tekrar belirtmiş olayım. Buna ilaveten bir yıllık Tarsim sigortası da yine Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmiş olacak. Teslim edeceğimiz hayvanların tamamının bütün sağlıkla ilgili aşıları ve diğer hususları yerine getirilmiş halde teslim edilmiş olacak."

Bu projeyle etçi ırk ve gebe düve sağlamayı, böylece kırmızı et üretiminde verimli ve kaliteli bir üretimi hedeflediklerini aktaran Yumaklı, şunları kaydetti:

"Ben bu hedeflerin yerine getirilmesi ile ilgili hiçbir tereddüt taşımıyorum. Üreticilerimizden, üretici birliklerimizden gelen çok yoğun ilgi ve alakanın, teveccühün bunun bir göstergesi olduğunu buradan bütün kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Özellikle 81 ilimize de bu bereketin mayasının çalınması hususunda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda da yine bu projeyi şekillendirmiş olduk. Bugün bu projenin 1. etabının 1. grup teslimatını gerçekleştirmiş olacağız. Bundan sonraki süreçte de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz projeden yararlanacak olan 4 bin 351 besici üretici kardeşimize peyderpey dönemler halinde ilan ederek bu teslimleri gerçekleştirmiş olacak. Ben bu projenin gerçekleştirilmesi için bizlere cesaret veren destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a huzurlarınızda şükranlarımı arz etmek istiyorum. 'Türkiye Yüzyılı'nın bereketin yüzyılı olması konusunda en büyük destek Sayın Cumhurbaşkanımız."

Program sonunda Bakan Yumaklı, proje kapsamında 14 hak sahibine sertifikalarını teslim etti.

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

ANAHTARLAR SAHİPLERİNİ BEKLİYOR: TARİHLER BELLİ OLDU

NİĞDE, BÖLGEDE EN ÇOK BOŞANMANIN YAŞANDIĞI İKİNCİ İL OLDU

HAC İBADETİ SONRASI KORUYUCU AİLEYE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

28 YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUK NİĞDE’DE KÜLTÜRLE BULUŞTU

NİĞDE’YE KAVURUCU SICAKLIK UYARISI!

NİĞDE’DE GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM

2025-YKS Sonuçları Açıklandı

ARABA DEĞİL, ADETA MÜZE ESERİ! 16 YILDIR AYNI ŞOFÖR, AYNI TERLİK, SIFIR KOKU

Niğde-Pozantı Otoyolu'nda Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

DİKKAT! NİĞDE DAHA SICAK OLACAK

NİĞDE’DE MOTOSİKLET DENETİMLERİNE ARA VERİLMİYOR

TARIMDA GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN FAKÜLTE “ŞEFFAF MASA”DA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak"

Bakan Yumaklı "Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi ile üreticilerimiz hayvan başına destek alacak"

Yurt genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece artacak

NİĞDELİ GENÇ SATRANÇÇIDAN BAŞKENT’TE ÇİFTE ZAFER

NİĞDE’DE BİRLİK VE BERABERLİĞİN TADI AŞURE

NİĞDE'DE “BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ” PROJESİYLE ÖZEL BİREYLERİN YAŞAMA KATILIMI DESTEKLENİYOR

NİĞDE’DEN GAZZE’YE UZANAN YARDIM ELİ: “BİR İLMEK UMUT”

ENGELLİ BİREYLERİN SANAT ESERLERİ NİĞDE'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

ANAHTARLAR SAHİPLERİNİ BEKLİYOR: TARİHLER BELLİ OLDU

NİĞDE, BÖLGEDE EN ÇOK BOŞANMANIN YAŞANDIĞI İKİNCİ İL OLDU

HAC İBADETİ SONRASI KORUYUCU AİLEYE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

28 YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUK NİĞDE’DE KÜLTÜRLE BULUŞTU

NİĞDE’YE KAVURUCU SICAKLIK UYARISI!

NİĞDE’DE GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM

2025-YKS Sonuçları Açıklandı

ARABA DEĞİL, ADETA MÜZE ESERİ! 16 YILDIR AYNI ŞOFÖR, AYNI TERLİK, SIFIR KOKU

Niğde-Pozantı Otoyolu'nda Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

DİKKAT! NİĞDE DAHA SICAK OLACAK

NİĞDE’DE MOTOSİKLET DENETİMLERİNE ARA VERİLMİYOR

TARIMDA GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN FAKÜLTE “ŞEFFAF MASA”DA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak"

Bakan Yumaklı "Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi ile üreticilerimiz hayvan başına destek alacak"

Yurt genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece artacak

NİĞDELİ GENÇ SATRANÇÇIDAN BAŞKENT’TE ÇİFTE ZAFER

NİĞDE’DE BİRLİK VE BERABERLİĞİN TADI AŞURE

NİĞDE'DE “BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ” PROJESİYLE ÖZEL BİREYLERİN YAŞAMA KATILIMI DESTEKLENİYOR

NİĞDE’DEN GAZZE’YE UZANAN YARDIM ELİ: “BİR İLMEK UMUT”

ENGELLİ BİREYLERİN SANAT ESERLERİ NİĞDE'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

ALTUNHİSAR’DA SPOR ALTYAPISINA DEV YATIRIM: MODERN FUTBOL SAHASI HİZMETE GİRDİ

NİĞDE'DE TRAFİK BİLİNCİ İÇİN “YAŞAM TÜNELİ”NDE 264 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

NİĞDE’DE KADIN KOOPERATİFİ SAYISI ARTIYOR YENİ MERKEZ ALTUNHİSAR’DA

NİĞDE AFAD EKİBİ ULUAĞAÇ GÖLETİ’NDE SU ÜSTÜ KURTARMA EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN IŞIKHAN "İŞÇİLERİMİZE BİRİNCİ 6 AY İÇİN YÜZDE 24 ZAM ORANINI TEKLİF EDİYORUZ"

AB Komisyonu'ndan Türk vatandaşlarına Şengen vizesi adımı

MİLYONLARCA ÖĞRENCİYİ ÜZECEK HABER RAMAZAN BAYRAMI’NDA EKSTRA TATİL YOK

ESKİ BİTLİS VALİSİ TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

HIDIRLIK KÜLLİYESİ’NİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

NİĞDE OVACIK KÖYÜNDE BIÇAKLI SALDIRI 1 AĞIR YARALI

Yükleniyor

  • Cumartesi 31.6 ° / 17.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 30.4 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.7 ° / 14.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2