https://www.hamlegazetesi.com/
BİK Analitik uluslararası güvence aldı
BİK Analitik, uluslararası bağımsız denetim firması tarafından yapılan kontrol ve denetimlerden başarıyla geçerek ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almayı başardı.
GENEL
Tarih: 28.08.2024 11:53
Güncelleme: 28.08.2024 11:53
BİK Analitik uluslararası güvence aldı
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

İnternet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini ölçümleyen BİK Analitik, uluslararası bağımsız denetim firması tarafından yapılan kontrol ve denetimlerden başarıyla geçerek ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almayı başardı.
Resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerinin objektif bir şekilde ölçümlenmesi amacıyla Basın İlan Kurumu tarafından geliştirilen BİK Analitik, bağımsız denetim firması tarafından gerçekleştirilen kontrol ve denetimlerden başarıyla geçerek uluslararası bir standart olan “ISAE 3000” kapsamında “Güvence Denetimi Raporu” almaya hak kazandı.
İlk yerli ve millî ölçüm sistemi BİK Analitik, ülke genelinde hâlihazırda 420 internet haber sitesini anlık olarak takip ederek kamu kaynaklarının basın sektörüne adil bir şekilde dağıtımını sağlarken, sunduğu hizmetin şeffaflığını ve güvenilirliğini en üst seviyede tutmayı hedefledi. 2023 yılında Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliğine, BİK Analitik’in Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilen bağımsız denetim kuruluşunca yılda en az bir defa denetlenmesine ilişkin hüküm eklendi.
GÜVENCE DENETİMİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİ
Yönetmelik uyarınca uluslararası alanda yetkilendirilmiş bağımsız denetim kuruluşu, internet haber sitelerinin ziyaretçi trafik bilgilerinin ölçümlerine ilişkin süreçlere güvence sağlanması amacıyla BİK Analitik’in 1 Ocak 2024 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki işletim etkinliklerini denetime tabi tuttu.
Güvence çalışması, Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından yayımlanan ve finansal olmayan bilgilere yönelik hazırlanan Uluslararası Güvence Denetimi Standardına (ISAE 3000) uygun olarak yapıldı.
Denetim kapsamında; BİK Analitik uygulama süreçlerine yönelik “inceleme”, “sorgu”, “gözlem” ve “yeniden gerçekleştirme” testleri gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında toplanan denetim kanıtları ve edinilen bilgiler sonucunda hazırlanan raporda; sistemin internet haber sitelerinin ziyaretçi trafik ölçümü süreçlerini, tasarlandığı ve işletildiği şekilde doğru olarak yansıttığı, sistem ve süreç tanımında yer alan kontrollerin makul güvence sağlayacak şekilde tamamlayıcı kontrollerle desteklenerek etkin olarak işletildiği belirtildi.

 


 

ERKILINÇ: BİK ANALİTİK GÜVENİLİR OLDUĞUNU KANITLADI
BİK Analitik’in uluslararası geçerliliği bulunan ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almasını değerlendiren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, büyük emek harcanarak geliştirilen internet trafiği ölçümleme sisteminin uluslararası standartları içeren kontrol ve testlerden başarıyla geçmesinin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Erkılınç, “Paydaşlarımızla birlikte Türk basınını geleceğe taşıyan adımları birer birer atıyoruz. İnternet medyasının ilan ve reklam desteğine kavuşması kadar önemli bir husus da kamu kaynağının adil ve tarafsız bir şekilde dağıtımıydı. BİK Analitik’in işini iyi yapanla yapmayanı ayırırken en büyük güvencelerimizden biri olacağını, sistemi işletirken paydaşlarımıza bir dayatmada bulunmak yerine onların güvenini kazanmayı ve rıza üretmeyi öncelediğimizi ısrarla vurguladık. Kendimize güveniyorduk ve BİK Analitik çalışmaya başlayalı üç dört ay olmamışken bağımsız bir denetim kuruluşunca denetlenme taahhüdümüzü yönetmeliğimize koyduk. Şükürler olsun gelinen noktada BİK Analitik, uluslararası standartlara göre güvenilir olduğunu kanıtladı” ifadelerini kullandı.
KALİTESİ TSE TARAFINDAN TESCİLLENMİŞTİ
Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil belgesi alan BİK Analitik, Türk Standardları Enstitüsü’ne yaptığı başvuru sonucunda yazılım paketlerinin kalite gereksinimlerini, bu paketlerin test dokümanlarının ne tür özelliklere sahip olması gerektiğini ve yazılım paketlerinin uyumluluk değerlendirmeleri için gerekli talimatları açıklayan uluslararası bir standart olan TS ISO/IEC 25051 belgesini alarak kalitesini tescillemişti. (BİK)

 

Haber Kaynak : BASIN İLAN KURUMU
BASIN BÜLTENİ

Muhabir

BASIN BÜLTENİ

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti

Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”

18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!

Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi

ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!

BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!

Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Hayvancılık Eğitim Programları Başlıyor

Türkiye Stratejik Petrol Rezervlerinden 11,6 Milyon Varil Ham Petrolü Piyasaya Sunacak

WhatsApp’tan 13 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Özellik

Şoförler Odası Başkanı Kızıltan’dan Bayram Trafiği Uyarısı

Milletvekili Uzkurt’tan Niğde’ye Müjde: Andaval Yükleme Merkezi Gümrükleme Merkezi Oluyor

İran’dan Ateşlenen Füze Havada İmha Edildi

EMEKLİYE ÖTV’SİZ ARAÇ!

NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER

Niğde’de Şehit Kabirlerinde Duygu Dolu Ziyaret...

GÜRER: “SAVAŞ TARIMDA GİRDİ MALİYETLERİNİ PATLATTI, ÇİFTÇİ ÜRETİMDE ZORLANIYOR”

Niğde’de Bonzai Operasyonu: Sentetik Uyuşturucu ve Nakit Para Ele Geçirildi

KOMŞUDA SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti

Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”

18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!

Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi

ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!

BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!

Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Hayvancılık Eğitim Programları Başlıyor

Türkiye Stratejik Petrol Rezervlerinden 11,6 Milyon Varil Ham Petrolü Piyasaya Sunacak

WhatsApp’tan 13 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Özellik

Şoförler Odası Başkanı Kızıltan’dan Bayram Trafiği Uyarısı

Milletvekili Uzkurt’tan Niğde’ye Müjde: Andaval Yükleme Merkezi Gümrükleme Merkezi Oluyor

İran’dan Ateşlenen Füze Havada İmha Edildi

EMEKLİYE ÖTV’SİZ ARAÇ!

NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER

Niğde’de Şehit Kabirlerinde Duygu Dolu Ziyaret...

GÜRER: “SAVAŞ TARIMDA GİRDİ MALİYETLERİNİ PATLATTI, ÇİFTÇİ ÜRETİMDE ZORLANIYOR”

Niğde’de Bonzai Operasyonu: Sentetik Uyuşturucu ve Nakit Para Ele Geçirildi

KOMŞUDA SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR

Tokat’ın Niksar İlçesinde 5.5 Büyüklüğünde Deprem

Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu

Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem

Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de

NİĞDE YAŞLANIYOR!

İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama

Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret

Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı

Yükleniyor

loading
  • A-
  • A+
  • Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 8.1 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14