25 ilde çok sayıda dolandırıcılık olayından aranan, Denizli’deki ilk vurgunundan 24 saat geçmeden yakalanan şüphelinin adliyeye sevkinde verdiği cevap ise hayrete düşürdü.
Denizli’nin Pamukkale ilçesi Gözler Mahallesi’nde bulunan bir restoran işletmesini telefonla arayarak kendisini ‘turizmci’ olarak tanıtan Murat Ç. (51), onlarca kişilik turist kafilesi getireceğini belirterek rezervasyon yaptırdı. Birçok restoranı aynı şekilde arayan sözde turizmci Murat Ç., getireceği kafilenin yemeklerin yanında yalnızca Antep baklavası yediğini, bu nedenle tatlıların Gaziantep’ten gelmesi gerektiğini söyledi. Murat Ç., talebini kabul eden işletme sahibine Gaziantep’ten sürekli sipariş verdikleri sözde bir Antep baklavacısının numarasını verdi. İşletme sahibi H.A.'nın telefonunu açan Murat Ç., bu kez de kendisini ‘tatlıcı’ olarak tanıtarak, 59 bin TL'lik sipariş aldı. Parayı da peşin ödeyen işletme sahibi H.A, rezervasyon günü geldiğinde ise neye uğradığını anlayamadı. Hem tatlılar hem de turist kafilesinin gelmediği restoran işletmecisi H.A, jandarmaya ihbarda bulundu.

“Hak ettikleri için dolandırıyorum”
İhbar üzerine harekete geçen Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarmanın dedektifleri olarak da bilinen Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. JASAT ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmada Murat Ç.’nin işletmeleri önce ‘sekreter’, sonra ‘turizm’ patronu ve son olarak ise ‘tatlıcı’ olarak tanıttığı, sesini değiştirme yeteneğine sahip olduğu belirlendi. JASAT timleri titizlikle yürüttüğü soruşturma kapsamında dolandırıcılık olayının şüphelisinin Murat Ç., olduğunu belirledi. JASAT timleri kimliğini belirlediği Murat Ç.’nin İzmir’de olduğunu tespit ederek düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Murat Ç.’nin dolandırdığı mağdurlardan gelen paraların yattığı banka hesabı sahibi, 18 suç kaydı bulunan İsmail Y.(25) de JASAT timlerince yakalandı. 24 saat içerisinde JASAT timlerince İzmir’de yakalanan 2 şüpheli Denizli’ye getirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen dolandırıcının “Neden dolandırdınız?” sorusuna verdiği cevap ise pes dedirtti. Murat Ç., kendisine yöneltilen soruya “Hak ettikleri için dolandırıyorum” cevabını verdi.

Suç kaydı görenleri hayrete düşürdü
Yapılan sorgulamalarda Murat Ç.’nin Kars, Kütahya, Sakarya, Samsun, İzmir, Mersin, Tokat, Edirne, Konya, Çanakkale, Hatay, Trabzon, Şanlıurfa, Bolu, Afyonkarahisar, Kırklareli, Bursa, Ordu, Kayseri, Sivas, Balıkesir, Antalya, Kocaeli, Isparta ve Bingöl olmak üzere 25 ilden aynı dolandırıcılık yöntemi ile 35 adet yakalama kararı olduğu, 40 ilde karıştığı 97 adette suç kaydı olduğu belirlendi. Ayrıca Murat Ç.’nin daha önce Diyarbakır merkezli düzenlenen ‘Alo Tatil Operasyonu’nda da örgüt lideri olduğu ve yakalandığı öğrenildi.
Adliyeye sevk edilen Murat Ç., ve İsmail Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Muhabir
İHLAS HABER AJANSI
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
NİĞDE’DE BASIN AÇIKLAMASI: “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: “Türkiye kaya gibi ayakta”
Niğde’nin Geleceği Ankara’da Masaya Yatırıldı
Down Sendromu Günü’nde Anlamlı Buluşma
Niğde’de Floor Curling Heyecanı: Şampiyonlar Belli Oldu
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu






