https://www.hamlegazetesi.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadınların elde ettiği kazanımların gasbedilmesine tolerans göstermeyiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadınların çetin mücadeleler neticesinde elde ettiği kazanımların ister yerel yönetimler olsun, ister özel sektör olsun gasbedilmesine tolerans göstermeyiz." diye konuştu.
SİYASET
Tarih: 5.02.2025 19:00
Güncelleme: 5.02.2025 19:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları'nın 7. Olağan Kongresi'ne katıldı.

AK Parti'nin kurulduğu günden beri zorlu, çetin, engebeli fakat bir o kadar da şerefli, önemli, hasbi bir yolda sabırla yürüdüklerini vurgulayan Erdoğan, çeyrek asra yaklaşan bu yolculuklarının her bir kilometresini, her bir adımını millete hizmet aşkı ve sevdasıyla katettiklerini söyledi.

Türkiye'nin 7 bölgesine, 81 vilayetine, 783 bin kilometrekarenin her bir karışına, 85 milyon vatandaşın her birine hizmetleriyle ulaşmanın, her bir insanın gönlüne taht kurmanın çabası içinde olduklarını belirten Erdoğan, bu kutlu mücadelelerinin mihmandarlığını her zaman kadınların yaptığını dile getirdi.

"Bizim kongrelerimizde yumruklar değil, yürekler konuşuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Ekim'de başlayan kongre sürecini bir bayrak yarışı anlayışıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Emektarlarımızın deneyimini, gençlerimizin dinamizmi ile harmanlayarak yeni yüzlerle kadrolarımızı güçlendirerek kongre sürecimizi yönetiyoruz. Muhalefet, kurultayları tasfiye aracı olarak kullanırken, biz ise yenileniyor, tazeleniyor, kardeşliğimizi daha da perçinliyoruz. Ne büyük bahtiyarlık ki bizim kongrelerimizde yumruklar değil, yürekler konuşuyor. Kongrelerimizde sadece teşkilat mensuplarımız değil, aynı zamanda gönüller buluşuyor, kalpler kucaklaşıyor. Hiçbir kargaşanın, düzensizliğin, saygısızlığın yaşanmadığı, sandalyelerin ve hakaretlerin havada uçuşmadığı, bugün burada olduğu gibi bir şölen havasında kongrelerimizi teker teker tamamlıyoruz."

"Tuğba Hanım'ın bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inancım tam"

Geçen hafta AK Parti Gençlik Kolları'nın 7. Olağan Kongresi'ni büyük bir coşkuyla yaptıklarını ve 4 yıl sonra orada nöbet değişimine gittiklerini anımsatan Erdoğan, bugün de Kadın Kolları Başkanlığında görev ve kan değişiminin yaşandığını aktardı.

Kadın Kolları Başkanlığını 4 yıl yapan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e emekleri, gayretleri ve fedakarlıkları için teşekkür eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ayşe Hanım ve ekibi, iş hayatından kadına yönelik şiddetle mücadeleye, afetlerden sosyal politikalara kadar geniş bir yelpazede geride iz bırakan projelere imza attılar. Kendilerini bir kez daha şahsım, ailem, partim adına tebrik ediyorum. Başkan olarak mesuliyeti son derece ağır bir vazifeyi üstlenen İstanbul Milletvekilimiz Tuğba Işık Ercan kardeşime de yüce Mevla'dan üstün muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Tuğba Hanım da İstanbul teşkilatlarımızda yetişmiş, geçmiş dönemde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğimizi yapmış, bu hareketin içinden gelen bir kardeşimizdir. Tuğba Hanım'ın teslim aldığı bayrağı her alanda çok daha yukarılara taşıyacağına inancım ve itimadım tamdır."

"Biz pazara kadar yol arkadaşlığı yapan insanlardan değiliz"

"Bizim mücadelemiz şahsi ikbal, kişisel kariyer mücadelesi değildir." diyen Erdoğan, AK Parti teşkilatına şu sözlerle seslendi:

"En tepeden, en ücra birimine kadar hepimiz görevimiz ne olursa olsun ülkeye ve millete hizmet davasının neferleriyiz. Kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kademesiyle bir bütün olarak Türkiye'yi yüceltmenin, demokrasimizi güçlendirmenin, milletimizi asırlık hayalleriyle buluşturmanın samimi mücadelesini veriyoruz. Dikkatinizi çekerim, biz kısa mesafe koşucusu değiliz. Biz pazara kadar yol arkadaşlığı yapan insanlardan da değiliz. Her birimiz sonunda Hakk'ın rızası ve halkın duası olan uzun ve yorucu bir maratonun koşucularıyız. İnşallah bu yolda da enerjimizi, sabrımızı, heyecanımızı ve direncimizi asla kaybetmeden ipi göğüsleyene kadar durmadan koşacağız. Şunu lütfen unutmayınız değerli arkadaşlarım; millete hizmet yolunda kırılmak, darılmak, küsmek, yarıştan kopmak gibi bir lükse şahsım dahil hiçbirimiz sahip değiliz. Bugüne kadar böyle yanlış bir anlayışı kapımıza yaklaştırmadık. İnşallah bundan sonra da bu tür marazları bünyemize sirayet ettirmeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002'de üniversitelerde kız öğrenci oranı sadece yüzde 13 iken, bugün yüzde 53'ün üzerine çıktı." dedi.

Erdoğan, "Muhalefetin yönettiği kimi belediyelerde 28 Şubat döneminden hatırladığımız ayrımcı politikalar tekrar hayata geçirilmek isteniyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6284 sayılı Kanun'la başka hiçbir sözleşmeye, belgeye veya dışarıdan müdahaleye ihtiyaç duyulmayacak bir kapsayıcılıkta kadınların korunmasını temin ettik." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Rövanşizm kokan marjinal bir siyasetin, muhalefet eliyle yerel yönetimler üzerinden hortlatılmaya çalışılması, demokrasi adına utanç, endişe vericidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadınların çetin mücadeleler neticesinde elde ettiği kazanımların ister yerel yönetimler olsun, ister özel sektör olsun gasbedilmesine tolerans göstermeyiz." diye konuştu.

Erdoğan,"İdeolojik bağnazlıklarla insanımızın yaşam tarzına, inanç ve kültür değerlerine müdahale edilmesine asla izin veremeyiz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vesayet odakları adına konuşan tetikçi kalemlerin, millete ve sivil siyasete ayar verdiği günler bir daha gelmemek üzere geride kalmıştır." dedi.

Erdoğan, "(CHP'ye) Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partiyi döndüler, dolaştılar marjinal sol yapıların maskotu, oyuncağı, payandası haline getirdiler." diye konuştu.

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI
ANADOLU AJANSI

Muhabir

ANADOLU AJANSI

Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu

Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem

Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de

NİĞDE YAŞLANIYOR!

İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama

Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret

Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı

Gürer: “BAĞ-KUR primi 9.000’den 7.200’e düşürüyoruz müjdesi üç yıldır gerçekleşmedi”

Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu’nda Ramazan Şenliği Coşkusu

Niğde’de Kick Boks İl Seçmeleri Tamamlandı

Niğde’de Okul Sporları Futsal Yıldızlar Final Müsabakaları Tamamlandı

NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

Demirsoy: “Güçlü Basın, Güçlü Toplum ve Güçlü Niğde Demektir”

Murtaza Köyü Derneği’nde İlk Toplantı ve Sahur Buluşması

İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı: Milletin Bağımsızlık Yemini

Niğde’de yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu

Niğde’nin Projeleri TBMM’de Masaya Yatırıldı

Türkiye SiberVatan Programı NÖHÜ Ev Sahipliğinde Başladı

Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu

Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem

Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de

NİĞDE YAŞLANIYOR!

İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama

Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret

Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı

Gürer: “BAĞ-KUR primi 9.000’den 7.200’e düşürüyoruz müjdesi üç yıldır gerçekleşmedi”

Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu’nda Ramazan Şenliği Coşkusu

Niğde’de Kick Boks İl Seçmeleri Tamamlandı

Niğde’de Okul Sporları Futsal Yıldızlar Final Müsabakaları Tamamlandı

NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

Demirsoy: “Güçlü Basın, Güçlü Toplum ve Güçlü Niğde Demektir”

Murtaza Köyü Derneği’nde İlk Toplantı ve Sahur Buluşması

İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı: Milletin Bağımsızlık Yemini

Niğde’de yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu

Niğde’nin Projeleri TBMM’de Masaya Yatırıldı

Türkiye SiberVatan Programı NÖHÜ Ev Sahipliğinde Başladı

Bakan Bolat’ın Niğde Programı Belli Oldu

Emekliye Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaş Ödemeleri 14–19 Mart Arasında Yapılacak

KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!

Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı

Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor

Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı

Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı

ANKARA’DA DEPREM!

NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Yardımı

Yükleniyor

loading
  • A-
  • A+
  • Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14