https://www.hamlegazetesi.com/
Erdoğan: Mavi Vatan'da güçlü bir donanmaya sahip olmalıyız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Mavi Vatan'da güçlü bir donanmaya sahip olmalıyız" mesajını verdi.
GENEL
Tarih: 25.08.2024 09:10
Güncelleme: 25.08.2024 09:10
Erdoğan: Mavi Vatan
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Öte yandan Erdoğan 2029'u işaret ederek "Proje dahilindeki tüm denizaltılarımızı 2029'a kadar hizmete alarak donanmamızın gücüne güç katacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Muğla'da katıldığı törenle Piri Reis Denizaltısı göreve başladı. "Topraklarımızda huzur içinde yaşamak için hem Mavi Vatan'ımızda hem uzak coğrafyalarda güçlü ve etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz" mesajını veren Erdoğan, Muğla'da Piri Reis Denizaltısı'nın hizmete alındığı törende konuştu.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; Ordumuz için kritik öneme haiz Piri Reis Denizaltımızı hizmete alıyor, Hızır Reis Denizaltımıza bayrak çekiyor seyir testlerini başlatıyoruz. Gemilerimizin inşaasında emeği geçen her bir kardeşime kalpten teşekkür ediyor TSK için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Kahraman gazilerimize ülkem ve milletim adına şükranlarımı arz ediyor Rabbim hepsinden razı olsun diyorum.

 


 

'TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE'
Mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili tüm dünyanın gözü üzerinde olan bir ülkeyiz. Asırlar boyunca küresel güç mücadelelerine sahne olmuş bir coğrafyanın tam merkezinde yer alıyoruz.
'TSK’YI HER ALANDA GÜÇLENDİRMENİN ÇABASI İÇİNDEYİZ'
Topraklarımızda huzur içinde yaşamak için Mavi Vatanımızda etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 2002’den beri güçlü Türkiye Güçlü Ordu şiarıyla TSK’yı her alanda güçlendirmenin çabası içindeyiz.
'TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK'
Deniz Kuvvetleri’mizin ihtiyacı olan her türlü platform ve sistemin tedariki için bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Projesi tamamlanan, yapımına başlanan, modernize edilen her bir gemi ile donanmamızı hedeflediğimiz seviyeye bir adım daha yaklaştırıyoruz.
TCG Piri Reis, 6 adet havadan bağımsız tahrik sistemine sahip denizaltımızın ilkidir. Piri Reis denizaltımızda şimdiye kadar 380’in üzerinde fabrika, liman ve seyir kabul testi başarıyla icra edildi.
Reis sınıfı denizaltımız dünyadaki emsallerine kıyasla çok daha üstün özelliklerle donatılmaktadır.

 


 

‘DONANMAMIZIN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ’
Hırız Reis denizaltımızı 2025 yılında, havuz donatım faaliyetlerini başlattığımız Murat Reis Denizaltımızı 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz.
Dördüncü denizaltımız Aydın Reis’in inşaat faaliyetleri süratle devam ediyor. Tüm denizaltılarımızı 2029 yılına hizmete alarak donanmamızın gücüne güç katacağız.
Halihazırda kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden, idamesini gerçekleştirebilen sayılı ülkeler arasındayız. Bununla yetinmiyoruz, 138 yıllık hayalimiz olan kendi denizaltımızı inşa etme hedefimize MİLDEM projemizle başlamayı ümit ediyoruz. Kendi denizaltısını inşa edebilen dünyadaki lider ülkeler arasına girmiş olacağız. MİLDEM projemizle ilgili çalışmalarımız kendi mecrasında ilerliyor.
Piri Reis kendi güdümlü mermilerimiz ATMACA ve GEZGİN’in yanı sıra kısa süre harp atışıyla etkisini gördüğümüz gururumuz AKYA torpidomuzu da kullanacaktır.
'MİLLİ UÇAK GEMİSİ DİZAYN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR'
Çok önemli projeleri hayata geçirdik. Milli hücumbot, yeni tip mayın avlama gemisi, açık deniz karakol gemisi, yeni tip çıkarma aracı gibi önemli platformların inşası devam ediyor. Deniz Kuvvetleri’mizde çığır açacak TF2000 hava savunma harbi, milli denizaltı ve milli uçak gemisinin dizayn çalışmaları sürüyor.
TF2000 ile ülkemizin hava savunmasını denizden itibaren kademeli olarak sağlayacağız. Hava tehdidine karşı TCG Anadolu ve milli uçak gemisi gibi kritik kabiliyetlerimizin korunmasını temin edeceğiz. Milli uçak gemimizde HÜRJET, KIZILELMA, TB3 ve ANKA3 yerli hava araçlarımız ile denizaşırı etki alanlarındaki hak ve menfaatlerimiz korunacaktır.

 


 

'MAVİ VATAN’DAKİ HAKLARIMIZ SAVUNULACAK'
Tüm bu projelerimizin devreye girmesiyle Deniz Kuvvetlerimiz çok daha üstün kabiliyetlere kavuşacak, Mavi Vatan’daki haklarımız etkin bir şekilde savunulacaktır.
Gazi Mustafa Kemal’in bir çocuğu oyuncağını beklemesini bekledim dediği Savarona’yı bakımsızlıktan kurtarıp milletimize kazandırdık. Birileri sadece Gazi’nin ismini kullanarak siyasi rant peşinde koşarken biz binlerce yıllık tarihimizin tamamını bir bütün olarak kucaklıyoruz.
Tershane altyapımızı güçlendirme çalışma çabamız devam edecek. İleride inşallah Mersin’de bir tersanemiz olacak.
 

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Muhabir

HABER MERKEZİ

NİĞDELİ İŞ ADAMI HAYATINI KAYBETTİ

TAG OTOYOLU'NDA KONTROLDEN ÇIKAN ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ: 10 ASKER YARALANDI  (VİDEO HABER)

AYHAN ŞAHENK VAKFI’NDAN NİĞDE’DE RAMAZAN DESTEĞİ

NİĞDE’DE RAMAZAN KOLİSİ NOKTASINDA YOĞUNLUK

HIRSIZ FORKLİFLE GELDİ EŞEKLE KAÇTI

DEPREMZEDELERE MÜJDE

NİĞDE’DE 2026 YILI YEREL KALKINMA HAMLESİ YATIRIM KONULARI GÜNCELLENDİ 

NİĞDE’Lİ SPORCULARDAN MUAY THAİ’DE MADALYA YAĞMURU

ÇOCUKLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI: AKRAN ZORBALIĞI

NİĞDE VALİSİ AKMEŞE’YE BÖLGE VALİLERİNDEN ZİYARET

NİĞDE’DE BANKALAR CADDESİ’NDE KAZA

NİĞDELİ KADINLAR AHLATLI KÖY ÇOCUKLARININ İÇİNİ ISITTI (VİDEO HABER)

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI ÇİFTÇİ’DEN İLK AÇIKLAMA

NİĞDE’DE ÖZEL İSTİHDAM BAŞVURULARINDA MERCİ BELLİ OLDU

NİĞDE’DE YERLİ TOHUMLA ÜRETİM ATAĞI

NİĞDE’DE PERSONELE “YETERİNCE İYİ ANNE OLMAK” EĞİTİMİ

NİĞDE’DE SEÇMELİ DERS TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

NİĞDE’DE TÜBİTAK 4008 PROJESİNE ARA ÇALIŞTAY

NİĞDE’DE RAF RAF KONTROL

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDELİ İŞ ADAMI HAYATINI KAYBETTİ

TAG OTOYOLU'NDA KONTROLDEN ÇIKAN ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ: 10 ASKER YARALANDI  (VİDEO HABER)

AYHAN ŞAHENK VAKFI’NDAN NİĞDE’DE RAMAZAN DESTEĞİ

NİĞDE’DE RAMAZAN KOLİSİ NOKTASINDA YOĞUNLUK

HIRSIZ FORKLİFLE GELDİ EŞEKLE KAÇTI

DEPREMZEDELERE MÜJDE

NİĞDE’DE 2026 YILI YEREL KALKINMA HAMLESİ YATIRIM KONULARI GÜNCELLENDİ 

NİĞDE’Lİ SPORCULARDAN MUAY THAİ’DE MADALYA YAĞMURU

ÇOCUKLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI: AKRAN ZORBALIĞI

NİĞDE VALİSİ AKMEŞE’YE BÖLGE VALİLERİNDEN ZİYARET

NİĞDE’DE BANKALAR CADDESİ’NDE KAZA

NİĞDELİ KADINLAR AHLATLI KÖY ÇOCUKLARININ İÇİNİ ISITTI (VİDEO HABER)

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI ÇİFTÇİ’DEN İLK AÇIKLAMA

NİĞDE’DE ÖZEL İSTİHDAM BAŞVURULARINDA MERCİ BELLİ OLDU

NİĞDE’DE YERLİ TOHUMLA ÜRETİM ATAĞI

NİĞDE’DE PERSONELE “YETERİNCE İYİ ANNE OLMAK” EĞİTİMİ

NİĞDE’DE SEÇMELİ DERS TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

NİĞDE’DE TÜBİTAK 4008 PROJESİNE ARA ÇALIŞTAY

NİĞDE’DE RAF RAF KONTROL

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

NİĞDE’DE ÇUVALA KONULARAK ATILAN KEDİ BULUNDU

Bakanlar, Yerlikaya ve Tunç Görevi Bıraktı Akın Gürlek Yeni Adalet Bakanı

NİĞDE’DE İLÇE GRUPLARI UYGULAMASINA TEPKİ

NEVŞEHİR’DE ÖNCE DOKTORU SONRA BİRBİRLERİNİ DOLANDIRDILAR

FORKLİFTLİ HIRSIZ KAMERADA

BÖLGE İLLERİ NİĞDE’DE BULUŞTU

NİĞDE’DE GEÇİCİ KORUYUCU AİLE MODELİ MASAYA YATIRILDI

NİĞDE’DE SAĞLIK HİZMETLERİ KIRSALA DA ULAŞIYOR (VİDEO HABER)

NİĞDE HALK EĞİTİMİ’NDEN TEKVANDO BAŞARISI

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Perşembe 8.4 ° / -1.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 8.7 ° / 1.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 7.2 ° / 0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12