Gürer “Taşeron ve stajyerlerin hakları teslim edilmeli”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den TBMM’de yoksulluk, adalet ve taşeron işçi sorunları hakkında konuşma yaptı.

Tarih: 26.03.2025 17:02
Gürer “Taşeron ve stajyerlerin hakları teslim edilmeli”
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin derin bir yoksullukla karşı karşıya olduğunu belirterek, emekli ve asgari ücretlilerin şiddetli geçim sıkıntısı çektiğini söyledi. Gürer, “Açlık sınırının altında yaşayan 25 milyon kişi var. Çalışma yaşamı sorunlarla dolu ve tam bir modern kölelik düzeni devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Gürer, geniş tanımlı işsiz sayısının 11 milyon 379 bine yükseldiğini vurgularken, bireylerin bankalara ve finans kuruluşlarına olan kredi ve kredi kartı borçlarının 4 trilyon 231 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. “UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest dosya sayısı 21 Mart itibarıyla 22 milyon 905 bine yükselmiştir. Bu süreçler görünmesin, koltuk elden gitmesin diye iktidar sahipleri akıl almaz uygulamalarda bulunmaktadır. Ciddi bir yönetim sorunu vardır, ülkemizi yüz yıllık siyasi geleneklerini göz göre göre darmadağın eden uygulamalar yaşanmaktadır” dedi.

VİCDANLARDA KARŞILIK BULMAYAN KARARLAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “ Cumhuriyet Halk Partili ilçe belediyelerinden sonra İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen tutuklama kararı vicdanlarda karşılık bulmamış ve kurulan sandığa koşan 15 milyon yurttaş bu kararı oylarıyla kabul etmediğini göstermiştir, ayrıca sandığa gidemeyen birçok yurttaşımız da "Bu kadarı da olmaz, hukuk siyasallaştırılamaz." diyerek tepki göstermiştir.” dedi.

Gürer “Genel kabul bu kararın millet iradesine vurulan bir darbe olduğudur. Tarafsız yargıyı siyasi mühendisliklere alet edenlerin yarattığı tahribat demokrasimize büyük bir yara açmıştır. Tüm bu olumsuzluklara karşın demokrasimizi her yurttaşın hakkı için savunmaya devam edeceğiz. Bu mücadele yalnız İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve diğer tutuklu belediye başkanlarımızın mücadelesi değil, adalet isteyen her yurttaşın ortak mücadelesidir” diye konuştu.

 

HİÇ KİMSENİN HAKARET ETME HAKKI YOKTUR

Siyasi liderlere ve ailelerine yapılan hakaretleri de şiddetle kınayan  Ömer Fethi Gürer, “Hiç kimsenin bir başkasına hakaret etme ya da şiddet uygulama hakkı yoktur ve olmamalıdır.” diyerek toplumsal olayların provokasyona açık olduğuna dikkat çekti.

Gürer, “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve merhum annesine karşı yapılan hakaretleri şiddetle kınıyor, kabul etmiyoruz. Aynı şekilde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e, önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve değerli eşi Sayın Dilek İmamoğlu'na, diğer siyasi parti genel başkanlarına ve neredeyse tüm milletvekillerimize sosyal medya üzerinden yapılan hakaretleri de şiddetle kınıyorum.” dedi. 

BU GİDİŞ İYİ GİDİŞ DEĞİL

CHP’li Ömer Fethi Gürer, ötekileştirme ve ayrıştırma dilinin hiçbir makam ve siyasetin dili olmaması gerektiğini belirterek, “Yaşanan süreç bir seçimle halkın değerlendirmesine sunulmalıdır. CHP olarak insanca, hakça bir düzeni halkın oyuyla iktidar olarak sağlamaya hazırız. Koltuk korumak için değil, halkın yığılan sorunlarını çözmek için varız. Ne ezilen ne ezen, insanca, hakça bir düzeni savunduk, savunuyoruz.” diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLER MODERN KÖLELİK DÜZENİNDE ÇALIŞTIRILIYOR

Konuşmasında taşeron işçi sorunlarına geniş yer ayıran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron çalışmanın tam bir kölelik düzeni olduğunu söyledi. “690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bir kısmı kadroya alınsa da hizmet alım sözleşmesine takılan binlerce çalışan hâlâ mağdur.” dedi.

Gürer, taşeron çalışanların terfi ve tayin haklarının bulunmadığını, zorunlu emekliliğe tabi tutulduklarını ve özlük haklarının sınırlı olduğunu belirtti. “Tüm taşeron çalışanlar kurum kadrosuna alınmalı, taşeron uygulaması sona erdirilmelidir,” ifadelerini kullanan Gürer, Karayolları ve Orman Genel Müdürlüğü gibi kurumlardan işten çıkarılan taşeron işçilerin durumuna da dikkat çekti.

HAK, HUKUK VE ADALET TEMELİNDE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, taşeron ve stajyer çalışanların sorunlarını da gündeme taşıdı. Gürer, "Stajyer ve çırak olarak çalışmaya başlamış olanların emekliliğe esas sigorta başlangıçları işe başladıkları gün itibarıyla başlatılmalıdır. Taşeron ve diğer tüm mağdurlar için verdiğimiz kanun teklifleri bir an önce Meclis'te ele alınmalıdır." dedi.

Taşeron işçilerin yaşadığı hak kayıplarına da değinen Gürer, maaş katsayılarının düşüklüğü, ikramiyelerin verilmemesi ve güvencesiz çalışma koşullarının sona ermesi gerektiğini vurguladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Ülkenin gerçek gündemi halkın yaşadığı sorunlardır ve bunların çözümü için hak, hukuk ve adalet temelinde mücadelemiz sürecektir." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Haber Kaynak : Kuddusi Arslan

İL JANDARMA’DAN NARKOTİK OPERASYONU 5 GÖZALTI

Feci kaza 6 ölü 8 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Berset'i kabul etti

NARKOTİK POLİSİNDEN 473 VATANDAŞA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EĞİTİMİ

EMNİYETTEN ÖĞRENCİLERE VE AİLELERE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Tarihimizin En Büyük Zirai Afetlerinden Biriyle Karşı Karşıyayız”

AK PARTİ NİĞDE İL BAŞKANI MUSTAFA ÖZDEMİR’DEN 23 NİSAN MESAJI

MİNİKLER HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ 23 NİSAN’DA İSG EĞİTİMİ

ALTUNHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

NİĞDELİ BOKSÖRLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA MADALYA YAĞMURU

Gürer “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”

MİLLETVEKİLİ PROF. DR. CEVAHİR UZKURT’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

NİĞDE’DE TOPRAK KORUMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 13 bin 500, yurt dışında 5 bin 450 lira olarak belirlendi

TBMM'de "7 Bölge 7 Eser 23 Nisan Konseri" düzenlendi

Geçen yıl IMEI kaydı yapılan her 3 mobil cihazdan 1'i Türkiye'de imal edildi

BORLU GENÇLERDEN FLOOR CURLING’DE BÜYÜK BAŞARI

Gürer “Cevizden şeftaliye, bahçelerde büyük kayıp”

ALÇI RÖLYEF KURSU GÖZ DOLDURUYOR

NİĞDE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE MATEMATİK VE FEN TEKNOLOJİ KURSU

İL JANDARMA’DAN NARKOTİK OPERASYONU 5 GÖZALTI

Feci kaza 6 ölü 8 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Berset'i kabul etti

NARKOTİK POLİSİNDEN 473 VATANDAŞA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EĞİTİMİ

EMNİYETTEN ÖĞRENCİLERE VE AİLELERE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Tarihimizin En Büyük Zirai Afetlerinden Biriyle Karşı Karşıyayız”

AK PARTİ NİĞDE İL BAŞKANI MUSTAFA ÖZDEMİR’DEN 23 NİSAN MESAJI

MİNİKLER HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ 23 NİSAN’DA İSG EĞİTİMİ

ALTUNHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

NİĞDELİ BOKSÖRLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA MADALYA YAĞMURU

Gürer “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”

MİLLETVEKİLİ PROF. DR. CEVAHİR UZKURT’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

NİĞDE’DE TOPRAK KORUMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 13 bin 500, yurt dışında 5 bin 450 lira olarak belirlendi

TBMM'de "7 Bölge 7 Eser 23 Nisan Konseri" düzenlendi

Geçen yıl IMEI kaydı yapılan her 3 mobil cihazdan 1'i Türkiye'de imal edildi

BORLU GENÇLERDEN FLOOR CURLING’DE BÜYÜK BAŞARI

Gürer “Cevizden şeftaliye, bahçelerde büyük kayıp”

ALÇI RÖLYEF KURSU GÖZ DOLDURUYOR

NİĞDE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE MATEMATİK VE FEN TEKNOLOJİ KURSU

MEDAŞ’TAN 23 NİSAN’A SANATLA RENK KATAN ETKİNLİK

BBP Niğde'den Ebeler Haftası Kutlaması

BAŞKAN EMRAH ÖZDEMİR'DEN 23 NİSAN MESAJI "ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİN UMUDUDUR"

VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

REKTÖR HASAN USLU’DAN TÜRKİYE’NİN BAKÜ BÜYÜKELÇİSİNE ZİYARET

Miniklere Sağlıklı Gülüşler: NÖHÜ’den Ağız ve Diş Sağlığı Etkinliği

NÖHÜ’NÜN VİZYONU AZERBAYCAN’DA GÜNDEM OLDU

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

801 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ALTIN FİYATLARI REKOR SEVİYELERE ULAŞTI

Yükleniyor

  • Salı 22.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 21.5 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 30 22 2 6 47 72
3.Samsunspor 31 15 10 6 8 51
4.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 30 12 12 6 0 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
16.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48