https://www.hamlegazetesi.com/
Gürer “Taşeron ve stajyerlerin hakları teslim edilmeli”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den TBMM’de yoksulluk, adalet ve taşeron işçi sorunları hakkında konuşma yaptı.
SİYASET
Tarih: 26.03.2025 17:01
Güncelleme: 26.03.2025 17:01
Gürer “Taşeron ve stajyerlerin hakları teslim edilmeli”
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin derin bir yoksullukla karşı karşıya olduğunu belirterek, emekli ve asgari ücretlilerin şiddetli geçim sıkıntısı çektiğini söyledi. Gürer, “Açlık sınırının altında yaşayan 25 milyon kişi var. Çalışma yaşamı sorunlarla dolu ve tam bir modern kölelik düzeni devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Gürer, geniş tanımlı işsiz sayısının 11 milyon 379 bine yükseldiğini vurgularken, bireylerin bankalara ve finans kuruluşlarına olan kredi ve kredi kartı borçlarının 4 trilyon 231 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. “UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest dosya sayısı 21 Mart itibarıyla 22 milyon 905 bine yükselmiştir. Bu süreçler görünmesin, koltuk elden gitmesin diye iktidar sahipleri akıl almaz uygulamalarda bulunmaktadır. Ciddi bir yönetim sorunu vardır, ülkemizi yüz yıllık siyasi geleneklerini göz göre göre darmadağın eden uygulamalar yaşanmaktadır” dedi.

VİCDANLARDA KARŞILIK BULMAYAN KARARLAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “ Cumhuriyet Halk Partili ilçe belediyelerinden sonra İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen tutuklama kararı vicdanlarda karşılık bulmamış ve kurulan sandığa koşan 15 milyon yurttaş bu kararı oylarıyla kabul etmediğini göstermiştir, ayrıca sandığa gidemeyen birçok yurttaşımız da "Bu kadarı da olmaz, hukuk siyasallaştırılamaz." diyerek tepki göstermiştir.” dedi.

Gürer “Genel kabul bu kararın millet iradesine vurulan bir darbe olduğudur. Tarafsız yargıyı siyasi mühendisliklere alet edenlerin yarattığı tahribat demokrasimize büyük bir yara açmıştır. Tüm bu olumsuzluklara karşın demokrasimizi her yurttaşın hakkı için savunmaya devam edeceğiz. Bu mücadele yalnız İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve diğer tutuklu belediye başkanlarımızın mücadelesi değil, adalet isteyen her yurttaşın ortak mücadelesidir” diye konuştu.

 

HİÇ KİMSENİN HAKARET ETME HAKKI YOKTUR

Siyasi liderlere ve ailelerine yapılan hakaretleri de şiddetle kınayan  Ömer Fethi Gürer, “Hiç kimsenin bir başkasına hakaret etme ya da şiddet uygulama hakkı yoktur ve olmamalıdır.” diyerek toplumsal olayların provokasyona açık olduğuna dikkat çekti.

Gürer, “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve merhum annesine karşı yapılan hakaretleri şiddetle kınıyor, kabul etmiyoruz. Aynı şekilde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e, önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve değerli eşi Sayın Dilek İmamoğlu'na, diğer siyasi parti genel başkanlarına ve neredeyse tüm milletvekillerimize sosyal medya üzerinden yapılan hakaretleri de şiddetle kınıyorum.” dedi. 

BU GİDİŞ İYİ GİDİŞ DEĞİL

CHP’li Ömer Fethi Gürer, ötekileştirme ve ayrıştırma dilinin hiçbir makam ve siyasetin dili olmaması gerektiğini belirterek, “Yaşanan süreç bir seçimle halkın değerlendirmesine sunulmalıdır. CHP olarak insanca, hakça bir düzeni halkın oyuyla iktidar olarak sağlamaya hazırız. Koltuk korumak için değil, halkın yığılan sorunlarını çözmek için varız. Ne ezilen ne ezen, insanca, hakça bir düzeni savunduk, savunuyoruz.” diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLER MODERN KÖLELİK DÜZENİNDE ÇALIŞTIRILIYOR

Konuşmasında taşeron işçi sorunlarına geniş yer ayıran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron çalışmanın tam bir kölelik düzeni olduğunu söyledi. “690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bir kısmı kadroya alınsa da hizmet alım sözleşmesine takılan binlerce çalışan hâlâ mağdur.” dedi.

Gürer, taşeron çalışanların terfi ve tayin haklarının bulunmadığını, zorunlu emekliliğe tabi tutulduklarını ve özlük haklarının sınırlı olduğunu belirtti. “Tüm taşeron çalışanlar kurum kadrosuna alınmalı, taşeron uygulaması sona erdirilmelidir,” ifadelerini kullanan Gürer, Karayolları ve Orman Genel Müdürlüğü gibi kurumlardan işten çıkarılan taşeron işçilerin durumuna da dikkat çekti.

HAK, HUKUK VE ADALET TEMELİNDE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, taşeron ve stajyer çalışanların sorunlarını da gündeme taşıdı. Gürer, "Stajyer ve çırak olarak çalışmaya başlamış olanların emekliliğe esas sigorta başlangıçları işe başladıkları gün itibarıyla başlatılmalıdır. Taşeron ve diğer tüm mağdurlar için verdiğimiz kanun teklifleri bir an önce Meclis'te ele alınmalıdır." dedi.

Taşeron işçilerin yaşadığı hak kayıplarına da değinen Gürer, maaş katsayılarının düşüklüğü, ikramiyelerin verilmemesi ve güvencesiz çalışma koşullarının sona ermesi gerektiğini vurguladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Ülkenin gerçek gündemi halkın yaşadığı sorunlardır ve bunların çözümü için hak, hukuk ve adalet temelinde mücadelemiz sürecektir." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Haber Kaynak : Kuddusi Arslan
Kuddusi Arslan

Muhabir

Kuddusi Arslan

Niğde’de Bayramlaşma Coşkusu!

Bayram sevincine gölge düşmesin…

Radar Denetimlerinde Yeni Dönem: “Tuzaklama Yok, Uyarı Var”

“Hayvanseverim” dedi, şiddet görüntüleri ortaya çıktı: Başdere’de tepki büyüyor

Demirsoy’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Bayramlar Kardeşliğin ve Rahmetin Tezahürüdür”

Uzkurt’tan Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Kardeşliğimiz Daim Olsun”

KIRGINLIKLARIN YERİNİ KUCAKLAŞMAYA BIRAKALIM!

Rektör Uslu’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Kardeşlik Duygularımız Pekişsin”

Çiftehan’da Sel Uyarısı: Muhtarlıktan Vatandaşlara Hayati Çağrı

Çamardı’da Bayram Öncesi Sıkı Denetim: Kaymakam Bektaş Kontrol Noktasında!

Türkiye’nin Önünü Kesmeye Müsaade Etmeyiz

İNFİAL YARATAN OLAY BODRUM'DA YAŞANDI!

Güvenilir Gıda Mobil Uygulaması Kullanıma Sunuldu

Sanayide Çalışan Çocuklara Bayramlık Kıyafet Desteği

Ekran Süresi Çocuklarda Konuşma Gecikmesini Artırıyor

Motorine Bir Zam Daha: Bu Gece 5,73 TL Artış Bekleniyor

Tüm vatandaşlar davet edildi

“Dayanışma ve kardeşlik duyguları büyüyerek devam etmeli”

Birlik ve dayanışmamızı güçlendirelim!

Araçta tercih değişti!

Niğde’de Bayramlaşma Coşkusu!

Bayram sevincine gölge düşmesin…

Radar Denetimlerinde Yeni Dönem: “Tuzaklama Yok, Uyarı Var”

“Hayvanseverim” dedi, şiddet görüntüleri ortaya çıktı: Başdere’de tepki büyüyor

Demirsoy’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Bayramlar Kardeşliğin ve Rahmetin Tezahürüdür”

Uzkurt’tan Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Kardeşliğimiz Daim Olsun”

KIRGINLIKLARIN YERİNİ KUCAKLAŞMAYA BIRAKALIM!

Rektör Uslu’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Kardeşlik Duygularımız Pekişsin”

Çiftehan’da Sel Uyarısı: Muhtarlıktan Vatandaşlara Hayati Çağrı

Çamardı’da Bayram Öncesi Sıkı Denetim: Kaymakam Bektaş Kontrol Noktasında!

Türkiye’nin Önünü Kesmeye Müsaade Etmeyiz

İNFİAL YARATAN OLAY BODRUM'DA YAŞANDI!

Güvenilir Gıda Mobil Uygulaması Kullanıma Sunuldu

Sanayide Çalışan Çocuklara Bayramlık Kıyafet Desteği

Ekran Süresi Çocuklarda Konuşma Gecikmesini Artırıyor

Motorine Bir Zam Daha: Bu Gece 5,73 TL Artış Bekleniyor

Tüm vatandaşlar davet edildi

“Dayanışma ve kardeşlik duyguları büyüyerek devam etmeli”

Birlik ve dayanışmamızı güçlendirelim!

Araçta tercih değişti!

Niğde’de Çilek Üretimi Yaygınlaşıyor: 5 Dekarlık Bahçeler Kurulacak

Dünyanın en büyük doğalgaz tesisi vuruldu

Sürücüler Dikkat: Denetim Noktaları Artık Önceden Görülebilecek

Çardaklı Gençlerden 18 Mart’a Yakışan Hareket

BAYRAMDA NİĞDE’DE 3429 PERSONEL GÖREV ALACAK!

18 Mektupla Şehitlere Vefa

Niğde’de Şehitler İçin Anlamlı Tören

Niğde-Ankara Otoyolunda Korkutan Kaza

Niğde’de Gıda Denetimleri Artırıldı

Niğde Emniyeti’nden narkotik bilgilendirme atağı

Yükleniyor

loading
  • A-
  • A+
  • Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 8.6 ° / 1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.3 ° / 1.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17