https://www.hamlegazetesi.com/
Güvenli İnternet Merkezi, eğitimlerle 275 binin üzerinde kişiye ulaştı
Güvenli İnternet Merkezi'nin, 2012'den bugüne kadar, Türkiye genelinde 1642 etkinlikle, yüzde 70'ten fazlası çocuk olmak üzere, 275 binin üzerinde kişiye internetin bilinçli, güvenli kullanımı konusunda eğitim verildi.
TEKNOLOJİ
Tarih: 11.02.2025 18:00
Güncelleme: 11.02.2025 18:00
Güvenli İnternet Merkezi, eğitimlerle 275 binin üzerinde kişiye ulaştı
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güvenli İnternet Merkezi'nin, 2012'den bugüne kadar, Türkiye genelinde 1642 etkinlikle, yüzde 70'ten fazlası çocuk olmak üzere, 275 binin üzerinde kişiye internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda eğitim verdiğini bildirdi.

Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu günün 2004'ten bu yana her yıl şubat ayında yaklaşık 150 ülkede kutlandığını söyledi.

Türkiye'de 2010'dan itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinesinde düzenlenen "Güvenli İnternet Günü"nün, internetin pozitif kullanımını teşvik etmek amacıyla tüm paydaşları bir araya getirdiğini dile getiren Uraloğlu, "21 yılda Güvenli İnternet Günü etkinliklerinin bu kadar yaygınlaşmasının altında hiç kuşkusuz internetin son yüzyılın en önemli icatlarından biri olması yatıyor. Artık internet olmadan bırakın iş yapmayı adeta adım dahi atamıyoruz. İnternet teknolojilerinin gelişmesi hayatımızı baştan aşağı değiştirdi." dedi.

Uraloğlu, internet teknolojilerinin her gün bir yenisi geliştirilen yazılım ve uygulamalarla ticaretten sanata, ulaşımdan haberleşmeye kadar hayatın bütün alanlarına girdiğini belirtti.

Dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmanın artık bir zorunluluk haline geldiğine işaret eden Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Ancak dijital dünyanın sunduğu sayısız fırsatın yanı sıra maalesef karanlık bir yüzü de bulunmakta. İnternet, bilgiye erişimi kolaylaştırırken, aynı zamanda dezenformasyonun ve yanlış bilgilerin yayılmasına da neden oluyor. Bu noktada 2010'da BTK eliyle başlattığımız bu tür etkinliklerle, çocuklar ve gençler başta olmak üzere, tüm kullanıcılara güvenli bir internet ortamı sağlanmasını amaçladık."

"İnternetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı için destek sağlıyoruz"

Uraloğlu, BTK'ye, güvenli internet kapsamında internetle ilgili gelişmeleri takip etmek, yeni politikalar üretmek, çocukların ve gençlerin internetin sunduğu imkanlardan etkin şekilde yararlanırken internetin risklerine karşı da güvende olmalarını sağlamak için çalışmalar yapma görevini verdiklerini anlattı.

Bu çalışmaları daha da etkin kılabilmek için yine Kurum bünyesinde Güvenli İnternet Merkezi'ni kurduklarını dile getiren Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Güvenli İnternet Merkezi, 2012'den günümüze kadar, Türkiye genelinde 1642 seminer ve eğitimle, yüzde 70'ten fazlası çocuklar olmak üzere, 275 binin üstünde kişiye internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda eğitimler verdi. 2017'den bu yana 'internetyardim.org.tr' web sitesi ve ALO 141 Güvenli İnternet Destek Hattı üzerinden de vatandaşlarımıza internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda destek sağlıyoruz. 2017-2024 yıllarında internet sitemiz üzerinden gelen 61 bin 161 soruyu yanıtlarken, 2019'da faaliyete geçen ALO 141 Güvenli İnternet Bilgi Destek Hattı üzerinden bugüne kadar yaklaşık 426 bin çağrıya cevap verdik."

Uraloğlu, Türkiye'nin yaklaşık 75 milyon sosyal medya kullanıcısıyla dünyada bu alanı takip açısından 5. sırada bulunduğunu ifade ederek, küresel düzeyde sosyal medya platformlarında günlük vakit geçirme süresi 6,5 saat iken, Türkiye'de bunun 7 saat olduğunu söyledi.

Söz konusu alanın tüm toplumun huzuru ve sağlığı açısından göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, şöyle devam etti:

"Özetle sosyal medya ve online oyunların gençler üzerindeki olumsuz etkileri, göz ardı edilemeyecek kadar ciddi bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Bireysel, aile ve toplumsal düzeyde farklı önlemler alınmalı. Aileler, çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmeli ve onları bu konuda bilinçlendirmeli. Okullarda, öğrencilere dijital okuryazarlık eğitimi verilmeli ve internetin güvenli kullanımı konusunda farkındalık oluşturulmalı. Biz ise bu tür içeriklerin yayılmasını engellemek için yasal düzenlemeler yapmalı ve internet servis sağlayıcılarının, sosyal ağ platformlarının sorumluluklarını artırmalıyız."

"Ülkeler sert önlemler alıyor"

Uraloğlu, son yıllarda ABD'den İngiltere'ye, Avustralya'dan Hindistan'a kadar birçok ülkenin çocuklar için sosyal medya platformlarıyla ilgili düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Yaş sınırlamasından akıllı telefon kullanımının yasaklanmasına kadar başta gençler olmak üzere tüm vatandaşları korumak amacıyla çok sert önlemler dahi alıyorlar. Bu noktada bizim gündemimizde de 16 yaş altındaki çocuklarımızı sosyal medya ve online oyunların zararlarından korumak için bir çalışma var." diye konuştu.

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

DEAFOLİMPİKS GURURU NİĞDE’DE

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Monaco'ya konuk olacak

Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesinin üzerinden 1 yıl geçti

BOLU'DAKİ GRAND KARTAL OTEL YANGINI DAVASINDA VERİLEN KARARLARIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

ANKA III'ÜN OTOPİLOT TESTLERİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2026 reformlarımızın meyve vereceği eşik bir yıl olacaktır

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye' bir devlet projesidir

ERDOĞAN: SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN ZORLUKLARA RAĞMEN KATETTİĞİ YOLU TAKDİRLE VE MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

UZKURT: 2026 BÜTÇESİ İÇİN MECLİS SÜRECİ BAŞLADI

NİĞDE BELEDİYESİ ÜRETİME GEÇTİ

NİĞDE’DE 45 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

NİĞDE’DE TRAFİK DENETİMLERİNDE BİNLERCE SÜRÜCÜYE CEZA

NİĞDE’DE 9 OLAY AYDINLATILDI, 9 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

NİĞDE’DE NARKOTİK OPERASYONLARINDA 36 ŞÜPHELİ YAKALANDI

NİĞDE’DE KAÇAK VE SAHTE ALKOL OPERASYONU (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GÜVENLİK VE ASAYİŞ MASAYA YATIRILDI

NÖHÜ ÖĞRENCİLERİ NİĞDE TV’DE UYGULAMALI HABER SUNDU

NİĞDE’YE KADIOĞLU KONAĞI VE YENİ GASTRONOMİ YATIRIMLARI (VİDEO HABER)

FUTBOLDA BAHİS SORUŞTURMASINDA 37 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

TÜRKİYE BEŞİK GİBİ SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

DEAFOLİMPİKS GURURU NİĞDE’DE

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Monaco'ya konuk olacak

Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesinin üzerinden 1 yıl geçti

BOLU'DAKİ GRAND KARTAL OTEL YANGINI DAVASINDA VERİLEN KARARLARIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

ANKA III'ÜN OTOPİLOT TESTLERİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2026 reformlarımızın meyve vereceği eşik bir yıl olacaktır

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye' bir devlet projesidir

ERDOĞAN: SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN ZORLUKLARA RAĞMEN KATETTİĞİ YOLU TAKDİRLE VE MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

UZKURT: 2026 BÜTÇESİ İÇİN MECLİS SÜRECİ BAŞLADI

NİĞDE BELEDİYESİ ÜRETİME GEÇTİ

NİĞDE’DE 45 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

NİĞDE’DE TRAFİK DENETİMLERİNDE BİNLERCE SÜRÜCÜYE CEZA

NİĞDE’DE 9 OLAY AYDINLATILDI, 9 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

NİĞDE’DE NARKOTİK OPERASYONLARINDA 36 ŞÜPHELİ YAKALANDI

NİĞDE’DE KAÇAK VE SAHTE ALKOL OPERASYONU (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GÜVENLİK VE ASAYİŞ MASAYA YATIRILDI

NÖHÜ ÖĞRENCİLERİ NİĞDE TV’DE UYGULAMALI HABER SUNDU

NİĞDE’YE KADIOĞLU KONAĞI VE YENİ GASTRONOMİ YATIRIMLARI (VİDEO HABER)

FUTBOLDA BAHİS SORUŞTURMASINDA 37 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

TÜRKİYE BEŞİK GİBİ SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

NİĞDE’DE İKİ MAHALLEDE GÜN BOYU SU VE ELEKTRİK KESİNTİSİ UYARISI

NİĞDE’DE “ZAMANIN VE ZARAFETİN İZİNDE” SERGİSİ AÇILIYOR

NİĞDE BELEDİYESPOR ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR

GELECEĞİN ŞEFLERİ NİĞDE’DE ÖNLÜKLERİNİ GİYECEK

ÇEKMEKÖY'DE NARKOTİK OPERASYONUNDA AĞIR YARALANAN POLİS ŞEHİT OLDU

NÖHÜ’YE TÜBİTAK 3501 KAPSAMINDA BİR DESTEK DAHA

"ÜCRETLİ DOĞUM İZNİ" TÜM KADIN ÇALIŞANLARI KAPSAYACAK

ALTIN VE DÖVİZ PİYASASINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Pazartesi 10.2 ° / -0.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 4.8 ° / -1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 6.9 ° / 0.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8