Güvenli İnternet Merkezi, eğitimlerle 275 binin üzerinde kişiye ulaştı
Güvenli İnternet Merkezi'nin, 2012'den bugüne kadar, Türkiye genelinde 1642 etkinlikle, yüzde 70'ten fazlası çocuk olmak üzere, 275 binin üzerinde kişiye internetin bilinçli, güvenli kullanımı konusunda eğitim verildi.
TEKNOLOJİ
Tarih: 11.02.2025 18:00
Güncelleme: 11.02.2025 18:00
Güvenli İnternet Merkezi, eğitimlerle 275 binin üzerinde kişiye ulaştı
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güvenli İnternet Merkezi'nin, 2012'den bugüne kadar, Türkiye genelinde 1642 etkinlikle, yüzde 70'ten fazlası çocuk olmak üzere, 275 binin üzerinde kişiye internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda eğitim verdiğini bildirdi.

Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu günün 2004'ten bu yana her yıl şubat ayında yaklaşık 150 ülkede kutlandığını söyledi.

Türkiye'de 2010'dan itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinesinde düzenlenen "Güvenli İnternet Günü"nün, internetin pozitif kullanımını teşvik etmek amacıyla tüm paydaşları bir araya getirdiğini dile getiren Uraloğlu, "21 yılda Güvenli İnternet Günü etkinliklerinin bu kadar yaygınlaşmasının altında hiç kuşkusuz internetin son yüzyılın en önemli icatlarından biri olması yatıyor. Artık internet olmadan bırakın iş yapmayı adeta adım dahi atamıyoruz. İnternet teknolojilerinin gelişmesi hayatımızı baştan aşağı değiştirdi." dedi.

Uraloğlu, internet teknolojilerinin her gün bir yenisi geliştirilen yazılım ve uygulamalarla ticaretten sanata, ulaşımdan haberleşmeye kadar hayatın bütün alanlarına girdiğini belirtti.

Dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmanın artık bir zorunluluk haline geldiğine işaret eden Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Ancak dijital dünyanın sunduğu sayısız fırsatın yanı sıra maalesef karanlık bir yüzü de bulunmakta. İnternet, bilgiye erişimi kolaylaştırırken, aynı zamanda dezenformasyonun ve yanlış bilgilerin yayılmasına da neden oluyor. Bu noktada 2010'da BTK eliyle başlattığımız bu tür etkinliklerle, çocuklar ve gençler başta olmak üzere, tüm kullanıcılara güvenli bir internet ortamı sağlanmasını amaçladık."

"İnternetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı için destek sağlıyoruz"

Uraloğlu, BTK'ye, güvenli internet kapsamında internetle ilgili gelişmeleri takip etmek, yeni politikalar üretmek, çocukların ve gençlerin internetin sunduğu imkanlardan etkin şekilde yararlanırken internetin risklerine karşı da güvende olmalarını sağlamak için çalışmalar yapma görevini verdiklerini anlattı.

Bu çalışmaları daha da etkin kılabilmek için yine Kurum bünyesinde Güvenli İnternet Merkezi'ni kurduklarını dile getiren Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Güvenli İnternet Merkezi, 2012'den günümüze kadar, Türkiye genelinde 1642 seminer ve eğitimle, yüzde 70'ten fazlası çocuklar olmak üzere, 275 binin üstünde kişiye internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda eğitimler verdi. 2017'den bu yana 'internetyardim.org.tr' web sitesi ve ALO 141 Güvenli İnternet Destek Hattı üzerinden de vatandaşlarımıza internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda destek sağlıyoruz. 2017-2024 yıllarında internet sitemiz üzerinden gelen 61 bin 161 soruyu yanıtlarken, 2019'da faaliyete geçen ALO 141 Güvenli İnternet Bilgi Destek Hattı üzerinden bugüne kadar yaklaşık 426 bin çağrıya cevap verdik."

Uraloğlu, Türkiye'nin yaklaşık 75 milyon sosyal medya kullanıcısıyla dünyada bu alanı takip açısından 5. sırada bulunduğunu ifade ederek, küresel düzeyde sosyal medya platformlarında günlük vakit geçirme süresi 6,5 saat iken, Türkiye'de bunun 7 saat olduğunu söyledi.

Söz konusu alanın tüm toplumun huzuru ve sağlığı açısından göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, şöyle devam etti:

"Özetle sosyal medya ve online oyunların gençler üzerindeki olumsuz etkileri, göz ardı edilemeyecek kadar ciddi bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Bireysel, aile ve toplumsal düzeyde farklı önlemler alınmalı. Aileler, çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmeli ve onları bu konuda bilinçlendirmeli. Okullarda, öğrencilere dijital okuryazarlık eğitimi verilmeli ve internetin güvenli kullanımı konusunda farkındalık oluşturulmalı. Biz ise bu tür içeriklerin yayılmasını engellemek için yasal düzenlemeler yapmalı ve internet servis sağlayıcılarının, sosyal ağ platformlarının sorumluluklarını artırmalıyız."

"Ülkeler sert önlemler alıyor"

Uraloğlu, son yıllarda ABD'den İngiltere'ye, Avustralya'dan Hindistan'a kadar birçok ülkenin çocuklar için sosyal medya platformlarıyla ilgili düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Yaş sınırlamasından akıllı telefon kullanımının yasaklanmasına kadar başta gençler olmak üzere tüm vatandaşları korumak amacıyla çok sert önlemler dahi alıyorlar. Bu noktada bizim gündemimizde de 16 yaş altındaki çocuklarımızı sosyal medya ve online oyunların zararlarından korumak için bir çalışma var." diye konuştu.

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

ALADAĞLAR’DA CUMHURİYET RÜZGÂRI: 3723 METREDE ZİRVEYE YÜRÜYÜŞ (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE YURT TURNUVALARINDA SPOR VE DOSTLUK RUHU BİR ARAYA GELDİ

HACKNİĞDE 2025 BAŞLADI: GENÇLER GELECEĞİN DİJİTAL ÇÖZÜMLERİNİ ÜRETİYOR

MASAK'tan "Cumhuriyet savcılarına rapor aranmaksızın verilecek el koyma yetkisi"ne ilişkin açıklama

NİĞDE’YE STRATEJİK YATIRIM: SPORTİF HAVACILIK KAMPÜSÜ GELİYOR

NİĞDE VE İÇ ANADOLU’DA TARİHİ KURAKLIK: YAĞIŞLAR YÜZDE 35 AZALDI

MEB "YAPAY ZEKA ETİĞİ TAVSİYELERİ" KİTAPÇIĞINI YAYIMLADI

FENERBAHÇE'NİN BORCU 28 MİLYAR 710 MİLYON LİRA

BEŞİKTAŞ SÜPER LİG'DE YARIN KASIMPAŞA'YA KONUK OLACAK

GÖBEKLİTEPE'DE YENİ KAZI ALANI ZİYARETE AÇILIYOR

TARIM SAYIMINA KATILAN ÇİFTÇİ SAYISI 2,7 MİLYONU AŞTI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HİÇBİR YERDE TÜRKİYE'SİZ BİR DENKLEM KURULAMIYOR

NİĞDE’NİN TARİHİ MİRASI SUNGURBEY CAMİİ YENİDEN HAYAT BULUYOR

NİĞDE’DE ÖĞRENCİLERDEN VALİ ÇELİK’E “AİLE YILI” RÖPORTAJI

ÇİFTLİK’TE HALKÇI BELEDİYE, UCUZ EKMEK DÖNEMİNİ BAŞLATIYOR

NÖHÜ’LÜ GELECEĞİN HEKİMLERİ SAHADA: “MEME KANSERİNDE ERKEN TANI HAYAT KURTARIR”

SUYUN MAVİSİNDE SEVGİYLE BULUŞTULAR

NİĞDE’DE YENİ MESLEK FIRSATI

Türkiye’de Makarna Tüketimi 12 Yılda Yüzde 88 Arttı

NİĞDE’DE 70 YAŞINDA CUMHURİYET AŞKIYLA ZİRVEYE

ALADAĞLAR’DA CUMHURİYET RÜZGÂRI: 3723 METREDE ZİRVEYE YÜRÜYÜŞ (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE YURT TURNUVALARINDA SPOR VE DOSTLUK RUHU BİR ARAYA GELDİ

HACKNİĞDE 2025 BAŞLADI: GENÇLER GELECEĞİN DİJİTAL ÇÖZÜMLERİNİ ÜRETİYOR

MASAK'tan "Cumhuriyet savcılarına rapor aranmaksızın verilecek el koyma yetkisi"ne ilişkin açıklama

NİĞDE’YE STRATEJİK YATIRIM: SPORTİF HAVACILIK KAMPÜSÜ GELİYOR

NİĞDE VE İÇ ANADOLU’DA TARİHİ KURAKLIK: YAĞIŞLAR YÜZDE 35 AZALDI

MEB "YAPAY ZEKA ETİĞİ TAVSİYELERİ" KİTAPÇIĞINI YAYIMLADI

FENERBAHÇE'NİN BORCU 28 MİLYAR 710 MİLYON LİRA

BEŞİKTAŞ SÜPER LİG'DE YARIN KASIMPAŞA'YA KONUK OLACAK

GÖBEKLİTEPE'DE YENİ KAZI ALANI ZİYARETE AÇILIYOR

TARIM SAYIMINA KATILAN ÇİFTÇİ SAYISI 2,7 MİLYONU AŞTI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HİÇBİR YERDE TÜRKİYE'SİZ BİR DENKLEM KURULAMIYOR

NİĞDE’NİN TARİHİ MİRASI SUNGURBEY CAMİİ YENİDEN HAYAT BULUYOR

NİĞDE’DE ÖĞRENCİLERDEN VALİ ÇELİK’E “AİLE YILI” RÖPORTAJI

ÇİFTLİK’TE HALKÇI BELEDİYE, UCUZ EKMEK DÖNEMİNİ BAŞLATIYOR

NÖHÜ’LÜ GELECEĞİN HEKİMLERİ SAHADA: “MEME KANSERİNDE ERKEN TANI HAYAT KURTARIR”

SUYUN MAVİSİNDE SEVGİYLE BULUŞTULAR

NİĞDE’DE YENİ MESLEK FIRSATI

Türkiye’de Makarna Tüketimi 12 Yılda Yüzde 88 Arttı

NİĞDE’DE 70 YAŞINDA CUMHURİYET AŞKIYLA ZİRVEYE

NÖHÜ’DE 4. ULUSAL NİĞDE KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜRER “BAKANLIK PESTİSİT SONUÇLARINI KAMUOYUNA AÇIKLANMALI”

NÖHÜ’DE 29 EKİM’E ÖZEL “YÜKSELİŞ” TEMALI KARMA SERGİ

ÇAMARDI’DA TARIMI GÜÇLENDİRECEK DEV YATIRIM HİZMETE AÇILDI

MHP Niğde Teşkilatından Çukurkuyu’da Gönül Ziyareti

ZİRAAT KUPASI MAÇI ÖNCESİNDE TALİHSİZ SAKATLIK!

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU: 112 SİSTEMİMİZDE 2026'NIN BAŞI İTİBARIYLA TAMAMEN ELEKTRONİK SİSTEME GEÇİYORUZ

MİLLİ GÜREŞÇİ NESRİN BAŞ, 3. KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLARAK TARİHE GEÇTİ

1,9 MİLYON ESKİ TİP EHLİYETİN İNDİRİMLİ YENİLENEBİLMESİ İÇİN SON HAFTA

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Cumartesi 19.1 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.8 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.7 ° / 9.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4