https://www.hamlegazetesi.com/

İRAN'DAN İSRAİL'E SABAHA KARŞI YAPILAN FÜZELİ SALDIRILARDA 5 KİŞİ ÖLDÜ

İRAN

İran'dan İsrail'e son füze saldırısında hava savunma sistemlerini aşan füzelerden bazıları Tel Aviv ve çevresine isabet etti, saldırılarda 5 kişi öldü.

Sabaha karşı İran'dan İsrail'e doğru ateşlenen yoğun füze atışı nedeniyle İsrail'de çok geniş bir alanda saldırı alarmları çaldı.

Tel Aviv ve çevresinde hava savunma sistemlerini aşan bazı füzeler isabet etti. Tel Aviv merkezinde en az bir noktada füzenin isabet ettiğini, burada güçlü patlamanın ardından yoğun dumanlar yükseldiğini gözledi.

İsrail ordu sözcülüğü, sığınaklardan çıkılabileceği bilgisini geçerken, kurtarma ekiplerinin vurulan noktalara doğru harekete geçtiği belirtildi. İsrail ordusu, isabet eden yerlerden görüntü ve konum paylaşılmaması ve "İran'ın bunları saldırılarını geliştirmekte kullanabileceği uyarısı" yaptı.

Öte yandan, Tel Aviv'in Gush Dan bölgesi, Petah Tikva kentinde patlamaların binalarda ağır yıkıma yol açtığı, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin buraya yönlendirildiği kaydedildi.

 

İsrail'in kuzeyindeki liman şehri Hayfa'da da petrol rafineleri, elektrik santrali, sanayi tesislerinin bulunduğu alana füzenin düştüğü uzaktan çekilmiş görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, 4 farklı noktada 5 kişinin öldüğünü, 2'si ağır 100'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Bölgelerde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken İsrail ordusu, İç Cephe Komutanlığı personelinin çalışmalarda görevlendirildiğini açıkladı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, Tel Aviv yakınlarında Ultra-Ortodoks Yahudilerin (Haredi) yoğun olarak yaşadığı Bney Brak kentine isabet eden füze nedeniyle 1, Petah Tikva'da 4 kişinin öldüğü aktarıldı.

Hayfa'da kayıp olan 3 kişi için arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, X hesabından yaptığı paylaşımda, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nde şarapnel nedeniyle küçük çaplı hasar meydana geldiğini belirtti.

İsrail ordusu, Tahran yakınlarında hava savunma birliklerini hedef aldığını duyurdu

İsrail ordusu, İran’ın başkenti Tahran yakınlarında hava savunma birliklerini ve bir fırlatma rampasını hedef aldığını duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, hava kuvvetlerinin İran genelinde "hava üstünlüğü sağlamak üzere" saldırılarını sürdürdüğü ifade edildi.

Tahran’ın güneyinde hava savunma birlikleri ve bir fırlatma rampasının hedef alındığı belirtilen açıklamada, saldırıya ilişkin görüntüler paylaşıldı.

İsrail Savunma Bakanı Katz, Tahran sakinlerini tehdit etti

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran'ın İsrail'de "sivilleri hedef aldığını ve bunun bedelini Tahran sakinlerinin yakında ödeyeceğini" belirtti.

Katz, sosyal medya hesabından yayımladığı yazılı mesajda, Tahran sakinlerini tehdit etti.

İran lideri Ali Hamaney'i hedef alan Katz, Tahran yönetiminin saldırılara misillemesinde "sivilleri hedef aldığını" iddia etti.

İranlıları tehdit eden Katz, "Tahran sakinleri bunun bedelini ödeyecek, hem de yakında." ifadesini kullandı.

İsrail'in İran'a şiddetli saldırılarıyla başlayan çatışma

İsrail, 13 Haziran'da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 16 kişinin öldüğü, 400'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail'i kınadı.

 


Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

Çin'de 10.000 Drone ile Muhteşem Gösteri Düzenlendi

Red Bull atletlerinden Jaan Roose, İstanbul’da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüyerek geçti.

Niğde Belediyesi’nden Örnek Temizlik Çalışması

Şehit Aileleri Derneği’nden “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” Projesi Tanıtımı

Kaldırıma çarpan motosikletli yaralandı

Otobanda dinlenme tesisinde tır alev alev yandı

Niğde'de bayram namazı kılındı

Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikler ziyaret edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Gürer: Yem fiyatlarındaki artış, et fiyatlarını doğrudan etkiliyor

Uzun menzilli seyir füzesi SOM, yerli motoruyla hedefi tam isabet vurdu (VİDEO HABER)

Otoyollarda yapay zeka destekli radar cihazları devrede

FİLMDEN ESİNLENDİ, 13 AYDA KENDİ ELLERİYLE ARAZİ CANAVARI YAPTI

BU KEZ ROBOTLAR YARIŞTI

Amerikalılar ve İtalyanları geride bırakan HÜRJET, İspanyolların ilk seçimi oldu

"Bilinmeyen ufkun çelik kanatlı habercileri" HİK uçakları

e-Devlet'ten kira sözleşmesi hizmeti emlakçıların da kullanımına açıldı

Türkiye'nin uzay vizyonu ve uydu teknolojisi serüveni

Niğde’de Öğrencilere Yönelik Siber Zorbalık Eğitimi

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK

NİĞDELİ İŞ İNSANI MAHİR ECEMİŞ GEÇİRDİĞİ KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

TÜRKİYE’NİN KUZEY-GÜNEY HIZLI TREN KORİDORU HAYATA GEÇİYOR

NİĞDELİ GÜREŞÇİ KIZLAR TÜRKİYE FİNALLERİNDE

MEDAŞ’TAN NİĞDE'DE KESİNTİ UYARISI

Türkiye, Formula 1 Dünya Şampiyonası'na uzun yıllar ev sahipliği yapmak istiyor

NİĞDE’DE BU HAFTA HAVA GÜNEŞLİ VE SICAK GEÇECEK

NİĞDE’DE 5 GÜNLÜK GÜVENLİK BİLANÇOSU

Yılın ilk dört ayında Türkiye'ye 3,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi

İnan, “Kan Acil Değil, Sürekli Bir İhtiyaçtır”

TİCARİ SÜT İŞLETMELERİ NİSAN AYINDA 981 BİN TON İNEK SÜTÜ TOPLADI

İSRAİL’İN İRAN’A SALDIRILARINDA ÜST DÜZEY İSİMLER ÖLDÜRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bölgemizdeki krizlerin menfi etkilerinden ülkemizi inşallah uzakta tutacağız"

MURTAZA KÖYÜ’NDE BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI PROTOKOL HALKLA BULUŞTU

TAVUK ETİ ÜRETİMİ ARTARKEN YUMURTA ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ YAŞANDI

ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISINDA YILLIK VE AYLIK ARTIŞ YAŞANDI

MİLLİ TAKIM İÇİN NEFES KESEN DRONE YARIŞI BAŞLADI

NİĞDE’DE SU BİLİNCİ KÜÇÜK YÜREKLERDE BÜYÜYOR

KAYINBİRADERİNİ TARTIŞMA SONRASI ÖLDÜRDÜ

NİĞDE’DE GIDA İŞLETMELERİNE KAREKOD ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ ( VİDEO HABER)

ALADAĞLAR'DA HAYATINI KAYBEDEN GANA UYRUKLU DAĞCI NİĞDE'DE DEFNEDİLECEK

NİĞDELİ ÖĞRENCİLERDEN “MUTLU ÇOCUK YÜZLERİ” SERGİSİNE ANLAMLI KATKI

NİĞDE’DE 72 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALIYOR

NÖHÜ TARIM FAKÜLTESİ’NDEN 20 BİN TL BURS MÜJDESİ

YILDIZTEPE’DE BEREKET DOLU GELENEKSEL BULUŞMA

ÇOCUKLAR BU YAZ NİĞDE’DE HEM ÖĞRENECEK HEM EĞLENECEK

TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ'A YÖNELİK OPERASYONLARDA 39 ŞÜPHELİ YAKALANDI (VİDEO HABER)

Okullarda son ders zili 20 Haziran'da çalacak

DOLAR 39,39 TL’Yİ, EURO 45,56 TL’Yİ AŞTI

GRAM ALTIN 4 BİN 300 TL’Yİ AŞTI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

Yükleniyor