Yeni Foça Bucak mevkisinde AFAD, Jandarma Arama Kurtarma ve jandarma komandolar tarafından aralıksız sürdürülen çalışmalar, sabah saatlerinden itibaren geniş bir alana yayıldı.
Gece boyu kıyı araması yapan ekipler, havanın aydınlanmasıyla birlikte su altı arama çalışmalarına başladı.
%2F20251024_2_71344623_118432656.jpg)
İzmir Valisi Süleyman Elban ile AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, bölgede inceleme yapıp, ekiplerden bilgi aldı.
Foça'da dün meydana gelen sağanakta metrekareye 1,5 saatte yaklaşık 144 kilogram yağış düşmüş, ilçede dereler taşıp, birçok evi ve iş yerini su basmıştı.
%2F20251024_2_71344623_118432666.jpg)
Birçok aracın mahsur kaldığı ilçede, otomobiller dere kenarındaki bariyerlere takılmış, mantar toplamak için Bucak mevkisine geldiği öğrenilen emekli bankacı Bülent Kaptanoğlu aracıyla sel sularına kapılmıştı.
"Daha yoğun bir ekip ve ekipmanla arama faaliyetlerimize devam ediyoruz"
İzmir Valisi Süleyman Elban,, AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ile Foça'da Kaptanoğlu'nun sel sularına kapıldığı Bucak Deresi'nde incelemelerde bulundu.
Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Elban, dün öğle saatlerinde ilçede 1,5 saat içerisinde metrekareye 144 kilogram yağışın düştüğünü, akşama kadar bu miktarın 156 kilogram civarına çıktığını hatırlattı.
Bu nedenle ilçede su baskınları ve selin yaşandığını aktaran Elban, dünden beri ekiplerin yoğun çalışma yürüttüğünü, genel anlamda ilçede hayatın normale dönmeye başladığını söyledi.
Elban, hasar tespit çalışmalarına başlandığını, bunu bugün bitirmeyi planladıkları bilgisini paylaşarak, şunları kaydetti:
"Dün derede, köprünün üzerinde bir vatandaşımız suya kapıldı. 1,5 kilometre aşağıda aracını bulmuştuk. Kendisine ait cüzdanı ileride bulundu ancak şu ana kadar gece de aralıksız devam eden arama faaliyetlerine rağmen henüz kendisine rastlanılmadı. Arama faaliyetlerimiz devam ediyor. Hem ekip hem ekipman olarak da sürekli takviyede bulunduk ve bugün de sabahın ilk saatleriyle birlikte daha yoğun bir ekip ve ekipmanla arama faaliyetlerimize devam ediyoruz."
"Hem kıyıdan hem de suyun içinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdık"
AFAD Başkanı Pehlivan da yağmurun şiddetlendiği andan itibaren hızlı şekilde reaksiyon alındığını, mahallelerde yapılan çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.
112 Acil Çağrı Merkezi'ne dün 200'ün üzerinde ihbar geldiğini aktaran Pehlivan, şöyle konuştu:
"İhbarlarla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. O ihbarlardan birisi de Bucak Deresi'ndeki bir vatandaşımızın kaybıyla ilgiliydi. O andan itibaren arama kurtarma ekiplerimiz buraya yönlendirildi ve ilk etapta vatandaşımıza ait olduğu tespit edilen araca ulaşılmakla birlikte henüz vatandaşımıza maalesef ulaşamadık. Gece saatleri de dahil olmak üzere özellikle derenin kıyı şeridinde arama tarama faaliyetleri sürdürüldü. Günün aydınlanmasıyla hem kıyıdan hem de suyun içinde arama çalışmalarını yoğunlaştırmış durumdayız."
Pehlivan, çalışmalarda 5 dronla da havadan izleme ve takip yaptıklarını, ayrıca arama-kurtarma köpeklerinin çalışmalarda yer aldığını belirtti.
Sele kapılan kişinin nerede olabileceğine ilişkin soruya Pehlivan, her türlü alternatifi değerlendirdiklerini, derenin iki yakasında ve çevrelerinde arama yapıldığını kaydetti.
Derenin yaklaşık 17 kilometrelik bir uzunluğunun olduğunu vurgulayan Pehlivan, denizde de arama yapıldığını sözlerine ekledi.
Muhabir
NAGİHAN ÖZENÇ
Niğde’de Bir Haftada 287 Kişi Hakkında İşlem: Silah, Uyuşturucu ve Sahte Ehliyet Ele Geçirildi
1500 Yıllık Mozaiğin Üzerinden “Kıskananlar Çatlasın” Yazısı Çıktı
Niğdeli Aile Şiddet Görmeye Devam Ediyor!
Çiftlik’te Şarampole Yuvarlanan Araç Kazanın Boyutunu Gözler Önüne Serdi
Hava Kuvvetleri’nden Zamanla Yarış: Kalp Grefti Ambulans Uçakla Ankara’ya Ulaştırıldı
Niğde’de Araç Sayısı 152 Bin 959’a Ulaştı
Niğde’de Halk Oyunları Kursu Başlıyor
Tatvan'daki feci kazada karı koca ve 6 aylık bebek hayatını kaybetti
Niğde Bayrama Hazır
Niğde’nin Üretim Potansiyeline Dikkat Çeken Makale
Niğde’de Bugün Hava Puslu!
İsrail Lübnan’da Kara Harekatı Başlattı
Niğde’de İki İsim Hayatını Kaybetti
Çiftlik Tepe Yolunda Feci Kaza: 2 Ölü, 2 Ağır Yaralı
Niğde’de Kadir Gecesi Maneviyatı
15 Yaşındaki Çocuk Katliam Yaptı!
Multimedya Cihazı Düzenlemesinde Kritik Tarih: 1 Nisan
NİĞDE SEMALARINDAKİ YEŞİL IŞIK MERAK UYANDIRDI
Gümüşler Belediyesi Çalışanlarından “Sahabiler Sofrası” İftarı
Koruyucu Aileler İftarda Buluştu
“Yetim Gülerse Dünya Güler”
Niğde Belediyespor’dan Kritik Galibiyet
Sürekli İBAN Değişti Yakalandı
Kurtulmuş’tan Mescid-i Aksa Tepkisi
ŞEN’DEN NİĞDE’DEKİ TRAFİK CEZALARINA TEPKİ
Tamirden Önce “Arıza Tespit Ücreti” Dönemi Başladı
Bunu da gördük!
Niğde’de “Birlikte Üretiyoruz” Etkinliği: Özel Gereksinimli Bireyler Bilim ve Üretimle Buluştu
Niğde Bugün Yağmurlu: Sürücülere Dikkat Uyarısı
Niğde’de 6 Milyon TL’lik “Yeni Nesil KOP Keşif Merkezi” Projesi Kabul Edildi
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Salı 11.6 ° / -0.1 ° Güneşli
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı







