Niğde, kahraman şehidi Ömer Halisdemir’in anısını yaşatmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Doğuş Grubu Yarı Maratonu’na hazırlanıyor. 20 Nisan 2025 Pazar günü gerçekleştirilecek etkinlikte, binlerce katılımcı vatan kahramanına vefa göstermek için koşacak.
Üç farklı parkur, tek yürek koşu
Ömer Halisdemir Meydanı’ndan başlayıp yine aynı noktada sona erecek maratonda; 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik yol koşusu ve 5 kilometrelik halk koşusu olmak üzere üç ayrı parkur yer alacak. Her bir parkur için katılım 1000 kişi ile sınırlı olacak.
Etkinlik programı iki güne yayılıyor
Koşu öncesinde 19 Nisan Cumartesi günü Niğde şehir merkezinde kurulacak olan Expo alanı, 10.00–19.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Aynı gün 12.00–21.00 saatleri arasında Ömer Halisdemir Meydanı’nda yarış kitlerinin dağıtımı yapılacak. Akşam ise saat 19.30’da düzenlenecek makarna partisi ile katılımcılar tanışma ve kaynaşma fırsatı bulacak.
Yarış günü olan 20 Nisan Pazar günü ise 07.00–08.30 saatleri arasında geç kayıt yaptıranlar için kit teslimi yapılacak. Saat 09.00’da 21K yarı maraton, 10.00’da 10K yol koşusu ve 10.15’te 5K halk koşusu başlayacak. Etkinlik, saat 13.00’te Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.
Son kayıt tarihi 14 Nisan | Kayıtlar internet üzerinden
Her parkurda dereceye giren katılımcılara ödül verilecek olan bu anlamlı etkinlikte yer almak isteyenler, en geç 14 Nisan 2025 tarihine kadar kayıtlarını tamamlamalı. Kayıt işlemleri ve detaylı bilgi için nigdeyarimaratonu.com adresi ziyaret edilebilir.
Niğde’nin doğal güzellikleri eşliğinde, kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in adını yaşatacak bu anlamlı maraton, hem spor hem de vefa duygusunu bir araya getirmeye hazırlanıyor.