Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve TÜBİTAK tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava trafik kontrolörü eğitim simülatöründe verilen eğitimlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Bakan Uraloğlu, DHMİ bünyesinde hava trafik kontrolörlerinin temel eğitimlerinde kullanılan simülatörde önemli bir güncelleme yaptıklarını belirterek, “Yakın zamanda İstanbul Havalimanı’nda başlatacağımız eş zamanlı bağımsız 3’lü pist operasyonları kapsamında hava trafik kontrolörlerimize yerli simülatörümüzde destek eğitimi vereceğiz. 360 derece görsel kule ortamında oluşturduğumuz modellemeler ile verilen eğitimlerde havalimanlarının 3 boyutlu modelleri kullanılacak. Bu sayede Avrupa’da bir ilk olacak olan uygulamayı hayata geçirirken hava trafik kontrolörlerimizin eğitim süreçlerine de katkı sağlayacağız.” dedi.

Hava trafik kontrolörü eğitim simülatörü ile bu alanda çalışacak olan personele verilen eğitim kapasitesinin de önemli ölçüde arttığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, simülatör uygulamasının Türk havacılık sayfasında uzun yıllardır önemli bir yer tuttuğunun altını çizdi.
Hava Trafik Kontrolörleri Simülatör ile Eğitimlerini Pekiştiriyor
Yerli simülatör ile stajyer hava trafik kontrolörlerinin teorik bilgilerini gerçekçi senaryolarla pekiştirdiklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Yaptığımız düzenlemelerle aktif görevde bulunan hava trafik kontrolörleri için de ileri düzey eğitimler ve zorlu operasyonel senaryolarla deneyim kazanmalarına imkân sağlayacağız. Aynı zamanda eğitim tekrarlarını da artırarak mesleğe yönelik temel bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunacağız.” dedi.

Esenboğa Havacılık Akademisi’ne 180 Derece Eğitim Simülatör Kuruldu
Yerli simülatör projesi kapsamında Esenboğa Havacılık Akademisi’ne DHMİ tarafından geliştirilen 2 adet 180 derece Meydan Kontrol Simülatör Sistemi’nin kurulduğunu bildiren Bakan Uraloğlu, “Ankara’da bulunan Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne ise 21 pozisyonlu Yaklaşma ve Saha Kontrol Simülatör Sisteminin kurulumunu gerçekleştirdik.” dedi. Bakan Uraloğlu, genel havacılık faaliyetlerinin devam ettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan mevcut simülatör sistemlerine de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 3 boyutlu simülatör modellerinin entegre edildiğini belirterek, eğitim süreçlerinin daha geniş kapsamlı olarak devam edeceğinin altını çizdi.

Muhabir
KUDDUSİ ARSLAN
NİĞDE BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRLE YOLLARI AYIRDI
NİĞDE’DE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI
NİĞDE BELEDİYESPOR SAHASINDA KAYIP: 0-1
APP PLAKALARLA İLGİLİ YENİ MESAJ: “MESELE YALNIZCA ŞEKİL DEĞİL, GÜVENLİK”
TABUTUNA GELİNLİK BIRAKTILAR ZELİHA BAŞAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
SON 72 SAAT: MALİYE YAKIN TAKİPTE!
UZKURT’TAN SEVGİ EVLERİ’NDEKİ ÇOCUKLARA ANLAMLI HEDİYE
BUNU BİLİRSENİZ RADARA GİRMEZSİNİZ! NİĞDE’DEN ADANA’YA 13 KONTROL NOKTASI 3 RADAR!
130 BİN TON DAHA SATIŞA AÇILDI NİĞDE’DE YEM MALİYETLERİNE NEFES OLACAK MI?
DİZEL ARAÇTA 100 KİLOMETRE MALİYETİ 500 TL’Yİ BULDU
TÜRKİYE BUNA SESSİZ KALMAZ!
BAŞKAN GEÇİM, “AİLE MESELESİ DEĞİL AÇIKÇA KADIN CİNAYETİ”
BÖLGE VETERİNERLERİ SORUNLARI NİĞDE’DE KONUŞTU!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
TÜRKİYE HIZLA YAŞLANIYOR: HANELERİN %57’SİNDE ÇOCUK YOK
TACİZ İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN 16 YAŞINDAKİ GENÇ KAZADA AĞIR YARALANDI
NİĞDE’DE HAVA SÜRPRİZLİ: GÜNEŞ, RÜZGAR VE YAĞMUR AYNI ANDA
NİĞDE BAROSU’NDAN KADIN CİNAYETİNE SERT TEPKİ: “BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
AK PARTİ NİĞDE MİLLETVEKİLİ UZKURT’TAN BELEDİYELERE ÇIKARMA: BOZKÖY’DE KATILIM RESMİLEŞTİ
BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: TÜRKİYE BARIŞ İÇİN SAHADA
ARTIK UÇAKLARDA KULLANILMAYACAK!
NİĞDE’DE OKÇULAR KIYASIYA YARIŞTI!
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
MHP’DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA: BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA
NİĞDE’DE LAHANA HASTALIKLARI KONUŞULDU!
BOR’DAKİ BIÇAKLI OLAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






