Niğde Halk Eğitimi Merkezi, Fatma ve Mehmet Karaca İmam Hatip Ortaokulu’nda açılan Giyim Üretim Teknolojileri Kursu ile kadınların ve gençlerin mesleki beceri kazanmalarına katkı sağlamaya devam ediyor.
Kursu ziyaret eden Niğde Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Çetin, kursiyerlerin el emeğiyle hazırladığı ürünleri ilgiyle inceledi. Müdür Çetin, “Niğde Halk Eğitimi Merkezi olarak, hayat boyu öğrenme vizyonumuz doğrultusunda kadınlarımızın ve gençlerimizin mesleki beceriler kazanmasına katkı sunmayı sürdürüyoruz. Kursiyerlerimiz hem meslek öğreniyor hem de üretmenin ve başarmanın gururunu yaşıyor,” ifadelerini kullandı.
Kurs sayesinde kadınlar hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de sosyal hayatta daha aktif rol alma fırsatı yakalıyor. Eğitimci kadroya ve kursiyerlere teşekkür eden Çetin, destek veren okul yönetimi ve tüm paydaşlara minnettarlığını dile getirdi.
“Niğde Halk Eğitimi Merkezi olarak üretimin, eğitimin ve dayanışmanın olduğu her yerde olmaya devam edeceğiz,” diyen Çetin, benzer kurslarla kente katkı sunmayı sürdüreceklerini belirtti.