Üniversite tarafından düzenlenecek etkinlikte yeni fidanlar toprakla buluşacak.
“Ormanlardan Bal Akacak” sloganıyla sürdürülen proje kapsamında oluşturulan bal ormanı, hem arıcılık faaliyetlerini desteklemeyi hem de doğal alanları zenginleştirmeyi amaçlıyor. Daha önce tamamlanan üç etapla önemli bir ekolojik alan oluşturan üniversite, 4. etap için de akademisyenleri, öğrencileri ve tüm doğa gönüllülerini etkinliğe davet etti.
Etkinlik, 5 Aralık 2025 Cuma günü saat 10.30’da Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Programda fidan dikimi yapılacak ve bal ormanı sahasında incelemelerde bulunulacak.
Proje kapsamında oluşturulan bal ormanının; arıcılık faaliyetlerini desteklemesi, ekosistemi güçlendirmesi, bitki çeşitliliğini artırması ve çevre bilincine katkı sunması hedefleniyor.
Üniversite yönetimi, etkinliğe tüm vatandaşları, öğrencileri ve doğa dostlarını katılım için davet etti.