Sarıköprü Mahallesi Muhtarı Taner Türköz, mahallede hizmet veren Sarıköprü Aile Sağlığı Merkezi’nin yeterli kayıtlı hasta sayısına ulaşamadığını belirterek, vatandaşlara bu merkeze kayıt yaptırmaları çağrısında bulundu. Merkezde uzman aile hekimi, pratisyen hekim, aile hekimi ve diğer sağlık personelleriyle kaliteli hizmet sunulduğunu vurgulayan Türköz, mahalle sakinlerinin bu imkândan faydalanmasının önemine dikkat çekti.

Aile Sağlığı Merkezi’nin çevresinin açık durumda olduğunu ifade eden Türköz, alanın duvar ve çit ile çevrilmesinin artık acil bir ihtiyaç haline geldiğini belirtti. Bu konunun çözüme kavuşması için ilgili kurumların ilgisini beklediklerini dile getirdi.
Mahalle adına sevindirici gelişmeleri de paylaşan Türköz, uzun süredir atıl ve risk oluşturan bir binanın resmî olarak tahsis edildiğini ve kısa süre içinde Niğde Müftülüğü ana Hizmet Binası olarak mahalleye kazandırılacağını açıkladı.
Özlemir Camii karşısında mahalleye kazandırılması planlanan halı saha, spor alanları ve yeşil alan projesinin de başladığını aktaran Türköz, bu alanların çocuklar ve gençler için önemli bir sosyal yaşam alanı oluşturacağını ifade etti.

Ayrıca Saygı Sokak’ta, Süleyman Fethi Okulu arkasında yeni bir Aile Sağlığı Merkezi yapımının da kısa süre içinde başlayacağını müjdeleyen Türköz, bu projelerin mahalle adına büyük kazanımlar olduğunu belirtti.
Yapılan çalışmaların iş birliği ve yoğun çabayla yürütüldüğünü ifade eden Muhtar Taner Türköz, mahalle adına destek veren tüm kurum ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Sarıköprü Mahallesi sakinlerine sağlık, huzur ve esenlik dileklerini iletti.