Niğde Valiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Vali Cahit Çelik, valilik makamını temsili olarak Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Su Yücel’e devretti.
Minik Vali Zeynep Su Yücel, çocukların umutlarını ve dileklerini dile getirerek anlamlı bir farkındalık mesajı verdi. Temsili makam devri sırasında çocukların düşüncelerine verilen değerin bir kez daha altı çizildi.
Vali Cahit Çelik, minik valiye Niğde’nin önemli şahsiyetlerinden Hazım Tepeyran’ın “Küçük Paşa” adlı eserini hediye etti. Etkinlikte ayrıca, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günün önemine dikkat çekilerek, özgüvenli ve bilinçli bireyler olarak yetişen çocukların Türkiye’nin geleceği olduğu vurgulandı.
Program, çiçek takdimi, hediyeleşme ve hatıra fotoğraflarıyla son buldu. Vali Çelik, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yolları açık, hayalleri sonsuz olsun” ifadelerini kullandı.