
Program kapsamında 6 farklı okulda toplam 605 öğrenciye polislik mesleği, siber güvenlik ve trafik kuralları gibi birçok konuda eğitim verildi.
Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde planlanan bilgilendirme faaliyetleri 25 Şubat – 6 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Eğitim programı kapsamında Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi, Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi, Sevim ve Abdullah Altundal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bor Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi’nde öğrenim gören toplam 605 öğrenciye çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı.
Program çerçevesinde öğrencilere “Toplum Destekli Polislik ve Polislik Mesleği”, “Kişisel Veri Kavramı ve Kişisel Güvenliğin Sağlanması İçin Alınabilecek Tedbirler”, “Güvenli ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı”, “Siber Zorbalık ve Karşılaşıldığında Yapılması Gerekenler”, “Siber Suçlar ve Alınabilecek Önlemler”, “Teknoloji Bağımlılığı”, “Trafik Kuralları”, “Önemli Telefonlar ve İhbar Hatları” konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.
Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gençlerin güvenli bir dijital ortamda bilinçli bireyler olarak yetişmesi ve suçlara karşı farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği ifade edildi. Program kapsamında öğrencilerin hem günlük yaşamda hem de dijital dünyada karşılaşabilecekleri risklere karşı bilinçlendirilmesi amaçlandı.
Bilgilendirme faaliyetlerinin farklı okullarda da devam edeceği bildirildi.