Spor faaliyetleri kapsamında kulüpler ve okullar bazında geniş çaplı organizasyonlar gerçekleştirilecek.
KULÜP MÜSABAKALARI
Niğde’de çeşitli branşlarda düzenlenecek kulüp karşılaşmaları, sporcuların performanslarını sergilemeleri ve takım ruhunu pekiştirmeleri açısından büyük önem taşıyor.
U-17 Serbest Güreş Türkiye Grup Müsabakaları, 24 Şubat ve 25 Şubat tarihlerinde Merkez Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Mahalli Lig Yıldız Kızlar Voleybol Müsabakaları, 24 Şubat ve 26 Şubat’ta 75. Yıl Spor Salonu’nda oynanacak.
U-17 Serbest/Greko-Romen Güreş Türkiye Grup Müsabakaları, 26 Şubat’ta Merkez Spor Salonu’nda yapılacak.
Mahalli Lig Midi Kızlar Voleybol Müsabakaları, 27 Şubat ve 28 Şubat tarihlerinde oynanacak.
U-18 Futbol Ligi Müsabakaları, 1 Mart’ta Bucakçayır Sentetik Semt Sahası’nda Niğde Aktaşspor ile Niğde Belediyegücüspor arasında oynanacak.
OKUL SPORLARI MÜSABAKALARI
Öğrenciler için düzenlenen okul sporları etkinliklerinde birçok farklı branşta mücadeleler yaşanacak.
Taekwondo müsabakaları, 24-25 Şubat tarihlerinde 75. Yıl Spor Salonu’nda düzenlenecek.
Floor Curling müsabakaları, 25-27 Şubat tarihleri arasında Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde yapılacak.
Oryantiring müsabakaları, 27-28 Şubat’ta Atatürk Kent Ormanı’nda gerçekleştirilecek.
Küçükler kategorisinde yüzme müsabakaları, 1-2 Mart tarihlerinde Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılacak.