Edinilen bilgilere göre olay, 21 Aralık Pazar günü akşam saatlerinde Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde meydana geldi. Niğde merkezde ikamet eden Ö.F.Ö. isimli 5 yaşındaki erkek çocuk, ailesi tarafından hastaneye getirildi.
Çocuğa yapılan ilk tıbbi muayenede vücudunun çeşitli bölgelerinde darp izleri ile sigara izmaritiyle oluştuğu değerlendirilen yanık izleri tespit edildi. Bu durumun fark edilmesi üzerine hastane personeli durumu kolluk kuvvetlerine bildirdi.
Yapılan ilk incelemelerde çocuğun annesi ve üvey babası tarafından şiddete maruz kaldığı yönünde bulgulara ulaşıldı. Bunun üzerine anne ve üvey baba gözaltına alındı. Olayla ilgili adli soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Tedavisi devam eden çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınırken, sağlık durumunun yakından takip edildiği bildirildi.