https://www.hamlegazetesi.com/

Niğde’de okul müdürü, yardımcısı ile birlikte okulun bakımlarını yapıyor

Niğde’de okul müdürü, yardımcısı ile birlikte okulun bakımlarını yapıyor

Niğde'de okul müdürü, yardımcısı ile birlikte okulun tamir ve tadilat işleri için kolları sıvadı.

Yaz tatilinde 115 öğrencisi olan Niğde Yıldıztepe Şehit Ahmet Saltık İlkokulunu yeni eğitim öğretim yılına hazırlayan Okul Müdürü Serdal Soydan ve Müdür Yardımcısı Muhammet Kafalı, kapısından penceresine, fayansından yıpranan dış cephe sıvasına kadar okulun fiziki durumunu iyileştirmek için çalışma başlattı.
Okulun tamir ve tadilat bütçesini okulun başka ihtiyaçları için kullanmayı tercih eden, sıva, boya, fayans döşeme ve bahçe düzenlemesi gibi okulun ihtiyaç duyduğu tamir ve tadilat işlerini kendileri yapan Soydan ve Kafalı yaptıkları bu çalışmaların çok yönlü olduğuna da değindi.

 


Okul Müdürü Serdal Soydan, "Okulumuzun eksiklerini gidermek adına bir planlama yaptık. Sınıflarda fayanslarda kırılmalar vardı, fayansları yeniledik. Kapılarımızda bazı yaramaz öğrencilerimizin tahribatı sonucu oluşmuş kırıklar mevcuttu bunları elden geçirdik, boyaların yaptık. Yine okulumuzun dış cephesinde bazı dökülmeler mevcuttu bunları tamir etmeye çalıştık" dedi.

 


Boyacı babasından inşaatın inceliklerini çocuk yaştan öğrenen okul müdürü Soydan mesleğine olan sevgisini tüm bilgi ve birikimini aktararak vermek istediğini söyleyerek, "Babam boyacıydı. Çocukluğumda babamın yanında inşaatlarda çalıştım. Boya, badana, alçı, dekorasyon gibi zanaat gerektiren işlerde bazı beceriler geliştirdik. O zamanlar babama ben okuyacağım, beni inşaata götürme derdim o da bana her zaman öğren bir yerlerde lazım olur, öğrenmekten zarar gelmez derdi. Şimdi yıllar sonra babamın bu sözlerinin ne kadar değerli olduğunu anlıyorum. Okulların bu işler için bütçesi oluyor ama kendi elimizden gelen işleri yapıp bütçemizi daha farklı kanallarda kullanma yoluna gidiyoruz. 

 


Bugün neye sahipsem bu meslek sayesinde oldu. Evim, arabam varsa bu mesleğin sayesinde elde ettim ve bu mesleğe elimden gelen her şeyi vermeliyim, bütün bilgimi, becerimi aktarmalıyım diye düşündüm. Okula olan aidiyetinizi, mesleğimize olan vefa borcumuzu, öğrencilerimize olan sevgimizi göstermenin başka bir yolu olarak görüyorum bunu. Öğrencilerimiz de bizi gördükçe okula aidiyet geliştiriyorlar. 
Çalıştığımız ortamı güzelleştirmek adına, öğrencilerimize siz her şeyin en güzeline layıksınız ve biz de bunun için elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız mesajını verebilmek adına da yapıyoruz. Bunları gören öğrencilerimiz de hep bu doğrultuda yetişiyor. Meslektaşlarıma bu açıdan sevdikten sonra bu işleri görevleri olmasa dahi mutlu olarak yapabileceklerini kesinlikle söylüyorum" ifadelerini kullandı. (İHA)

 

 


Haber Kaynak : İHLAS HABER AJANSI

Çin'de 10.000 Drone ile Muhteşem Gösteri Düzenlendi

Red Bull atletlerinden Jaan Roose, İstanbul’da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüyerek geçti.

Niğde Belediyesi’nden Örnek Temizlik Çalışması

Şehit Aileleri Derneği’nden “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” Projesi Tanıtımı

Kaldırıma çarpan motosikletli yaralandı

Otobanda dinlenme tesisinde tır alev alev yandı

Niğde'de bayram namazı kılındı

Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikler ziyaret edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Gürer: Yem fiyatlarındaki artış, et fiyatlarını doğrudan etkiliyor

Kripto varlıkların transfer işlemleriyle ilgili "limit" ve "zaman sınırı" düzenlemesi yapıldı

TOGG yedinci yılında yeni modeli T10F'yi satışa sunmaya hazırlanıyor

F-16 EDPOD Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi

TÜRKİYE'NİN KALİFİKASYONU TAMAMLANAN İLK ÇOK MAKSATLI TAPASI, TSK ENVANTERİNE GİRMEYE HAZIR

16 MİLYAR ŞİFRE SIZDIRILDI APPLE, GOOGLE VE META KULLANICILARI TEHLİKEDE

Türkiye geliştirdiği milli füzelerle caydırıcılık gücünü artırıyor

Uzun menzilli seyir füzesi SOM, yerli motoruyla hedefi tam isabet vurdu (VİDEO HABER)

Otoyollarda yapay zeka destekli radar cihazları devrede

FİLMDEN ESİNLENDİ, 13 AYDA KENDİ ELLERİYLE ARAZİ CANAVARI YAPTI

BU KEZ ROBOTLAR YARIŞTI

TÜRK KARA KUVVETLERİ 2 BİN 234 YAŞINDA (VİDEO HABER)

NİĞDE'DE DON AFETİ NEDENİYLE BU YIL MEYVE HASADI YAPILAMIYOR

Ekonomik güven endeksi 96,71 oldu

Görme yetisini kaybeden 77 yıllık eşine "ışık" oluyor

Orta Koridor Türkiye'yi 21 ülkeye doğrudan bağlanan "ticaret omurgası" haline getirecek

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TARIM SEKTÖRÜNE MÜJDELER

NİĞDE’DE ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

NİĞDE BELEDİYESPOR’DA GÖZLER 15 TEMMUZ’A ÇEVRİLDİ

TAŞ OCAĞINDA GÖÇÜK 1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ, 2'Sİ AĞIR YARALI

HAVA ALBAY İSMAİL HALDUN MADEN ŞEHİT OLDU

NÖHÜ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NDE KIRMIZI KOD TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NİĞDE İL ÖZEL İDARESİ’NDE İŞE ALINACAK KİŞİLER BELLİ OLDU!

NÖHÜ, KADIN KOOPERATİFİNE VE SAĞLIĞA EL UZATTI

Sakarya'da ormanlık alanda başlayıp Bilecik tarafına sıçrayan yangına müdahale sürüyor

Türkiye genelinde 47 ilde ormanlara giriş yasaklandı

NÖHÜ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NDE İSG EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

NİĞDELİ FENOMEN EMRE KOÇAK YOĞUN BAKIMDA

Kripto varlıkların transfer işlemleriyle ilgili "limit" ve "zaman sınırı" düzenlemesi yapıldı

"Siber suçlarla mücadele" kapsamında son 1 haftada 284 şüpheli yakalandı

SÜRÜCÜSÜNÜN ÖLDÜĞÜ ATV KAZASI GÜVENLİK KAMERASINDA (VİDEO HABER)

NİĞDELİ GENÇ FUTBOLCULAR SİVAS’TAN ŞAMPİYONLUKLA DÖNDÜ

NİĞDE’DE HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

BOR’UN SEVİLEN DOKTORU SÜHA ESİRGEN HAYATINI KAYBETTİ

11 İLDEN 320 SPORCU NİĞDE'DE MÜCADELE EDİYOR

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN KARNE HEDİYELİ ANİMASYON ŞÖLENİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kalkınma Yolu'yla jeopolitik imkanlarımızı kapsamlı bir ekonomik avantaja dönüştüreceğiz"

PİYASALAR HAFTAYI DOLARDA YÜKSELİŞ, ALTINDA DÜŞÜŞLE KAPATTI

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET HEYECANI

Yükleniyor