Niğde’de yaklaşık 13 yıldır gündemde olan ‘S Plaka’ talebi, Niğde Belediye Meclis toplantısında görüşülerek kabul edildi. Meclisten geçen karar ile yaklaşık bir ay içerisinde ihalesi yapılarak uygulamaya sunulması bekleniyor.
KIZILTAN: HAYIRLI OLSUN
Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıl’tan Niğde Belediye Meclisi’nde S Plaka’nın kabul edilmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Niğdeli şoför esnafımızın merakla beklediği S Plaka meclisten geçti. Tüm esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun. Meclisten geçen S Plakası önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaktır. Büyük uğraş verdiğimiz ve seçimlerde vaadimiz olan S Plakası olumlu bir şekilde sonuçlandı.
İlimizde 300’ün üzerinde personel ve öğrenici taşımacılığı yapan servis aracımız bulunuyor. Alınan karar ile bu servis araçlarımıza S Plaka takılacak. S Plaka takıldığında S plakası olmayan araçlar öğrenci ve personel taşımacılığı yamayacak” dedi.
S PLAKA NEDİR?
S plaka; İller içerisinde servis işletmeciliği yapmak isteyen araçları ayıran plaka koduna verilen isimdir.
S PLAKA HANGİ TAŞITLARA VERİLİR?
1. Otobüs, 2. Minibüs
KİMLERİN S PLAKA ALMA MECBURİYETİ BULUNMAKTADIR?
1. Resmi ve Özel Kuruluşların kent içi yolcu taşıma istemine ücreti karşılığında cevap veren özel yada tüzel kişiler,
2. Okul öncesi, ilköğrenim ve orta öğrenim öğrencilerini taşıyanlar,
3. Mülkiyetlerindeki araçlarla kendi personelini taşıyanlar,
4. Müşteri hizmeti adı altında ücretsiz yolcu taşımacılığı yapan servislerin S plaka alma mecburiyeti bulunmaktadır.