Niğde’de sokak köpeklerinin sayısında belirgin bir azalma gözlemleniyor. Bu değişiklik, Türkiye genelinde sokak hayvanlarına yönelik getirilen yeni yasal düzenlemelerin sonuçlarını yansıtıyor. Yakın zaman önce kabul edilen yasalar, belediyeleri sokak hayvanlarını toplamak, barındırmak ve uygun şartlarda sahiplendirilmelerini sağlamakla yükümlü kılıyor. Bu düzenlemeler aynı zamanda, hayvanların kısırlaştırılması ve aşılanması gibi sağlık tedbirlerini de içeriyor.
Niğde Belediyesi, sokak hayvanlarını daha iyi koşullarda barındırma ve sahiplendirme amacıyla yeni barınaklar inşa etme ve mevcut olanları iyileştirme çalışmalarına hız verdi. Yapılan açıklamalara göre, barınaklarda kalan hayvan sayısındaki artış, sokaklardaki hayvan sayısının azalmasına doğrudan etki etmiş durumda. Yeni yasa, belediyelerin yıllık bütçelerinin bir kısmını hayvan rehabilitasyon hizmetleri için ayırmalarını da zorunlu kılıyor, bu da Niğde örneğinde olduğu gibi yerel düzeyde sokak hayvanı sorununa sistemli yaklaşımların artmasına yol açıyor.
Bu gelişmeler, hayvan hakları savunucuları ve yerel halk tarafından genellikle olumlu karşılanıyor. Ancak, yasanın uygulanmasında yaşanan zorluklar ve belediyelerin kaynak yetersizlikleri de eleştirilere neden oluyor. Niğde’deki gibi şehirlerde bu tür yasal düzenlemelerin, hem hayvanların refahını hem de toplumun güvenliğini korumada önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.
Niğde Belediyesi ve yerel hayvan hakları grupları, sokak hayvanlarının refahını iyileştirmeye ve sokaklarda dolaşan köpek sayısını azaltmaya yönelik çabalarını sürdürme konusunda kararlı olduklarını ifade ediyorlar. Bu gelişmeler, hem hayvan hakları hem de şehir estetiği açısından olumlu sonuçlar doğuruyor.
Muhabir
HATİCE ÜNLÜ
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Niğde’de eczanelerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi
TÜRK GEMİSİNE SALDIRI SU ALMAYA BAŞLADI!
YERLİ VE MİLLİ ZIRHLI!
EVLİLİK İÇİN “İDEAL YAŞ” 27!
EKLEMLERDEKİ “ÇITLAMA” SANDIĞINIZ GİBİ TUZLA İLGİLİ DEĞİL
Gıdada yanıltıcı ifadeye sıkı denetim: “%100 doğal” ve “ev yapımı” ifadelerine yasak
Yaşlılara Saygı Haftası’nda huzurevine anlamlı ziyaret
ATA TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR
BABASINI BOĞARAK ÖLDÜRDÜ BURSA'DA YAKALANDI!
İşsizlik yüzde 8,3’e geriledi
TÜRKİYE TL SAVUNMASI İÇİN 135 MİLYAR DOLARLIK ALTIN KULLANACAK!
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için kritik mutabakat!
Niğde'de binlerce fidan toprakla buluşturuldu!
Niğde’de hentbol heyecanı başladı
Enflasyon beklentileri yükseldi
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN NİĞDE GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI SEÇİLEN LÜTFİ DEMİRSOY’A TEBRİK ZİYARETİ
OTOMOBİLE BIÇAK GİBİ SAPLANDI!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu






