Niğde’de görme engelli gazinin otobüsten inmesine ve karşıdan karşıya geçmesine yardım eden halk otobüsü şoförü örnek davranışıyla takdir topladı. Yaşanan anlar otobüsün kameraları tarafından kaydedildi.
Niğde’de şehir içi seferlerini yapan halk otobüsü şoförü Kadir Çamur, trafiğin yoğun olduğu caddede yolun karşısına geçmek isteyen görme engelli Gazi Ramazan Güneş’e aracını park ederek yardımcı oldu. “Hepimiz birer engelli adayıyız” diyen Kadir Çamur, “Gazilerin ve engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve rahat seyahat etmelerini sağlamak görevimiz” ifadelerini kullandı.

Kadir Çamur açıklamasında, “51 numaralı halk otobüsleri olarak 2011 yılından itibaren engelli rampalı araçlara geçiş yaptık. Bu Türkiye’de bir ilk oldu. Benim gibi tüm şoför arkadaşlarımız gazilerimize ve engelli vatandaşlarımıza yardım ediyor, ancak bu yardımlar çoğu zaman göz ardı edilebiliyor. Gazi arkadaşımız karşıdan karşıya geçeceğini söylediğinde yardım etmeyi teklif ettim. İlk önce kabul etmedi ama mesai çıkışı olduğu için trafik çok yoğundu. Vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Kooperatifimizde çalışan 70 şoför de aynı duyarlılığı gösterir. Hepimiz engelli adayıyız ve onların hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz” dedi.

Görme engelli Gazi Ramazan Güneş ise duyarlı davranışı için şoföre teşekkür ederken sürücüleri kaldırıma araç park etmemeleri konusunda uyardı. Güneş, “O gün Ankara’dan dönüyordum. Otogarda halk otobüsüne bindim. İneceğim durağı şoföre söyledim, sağ olsun ilgilendi. Arabayı park edip beni karşıya geçirdi. Sol kulağımda işitme kaybı olduğu için bazen araçların sesini duyamıyorum ve sesin nereden geldiğini tahmin edemiyorum. Allah razı olsun, böyle duyarlı vatandaşlarımız var. Ancak karşıdan karşıya geçerken arabasını kenara çekip yardımcı olanla da üzerime araç sürenle de karşılaştım. Özellikle kamyonlar kaldırıma park ettiğinde bastonun altına giriyor ve sık sık kafamı çarpıyorum. Böyle duyarlı olunursa daha mutlu olurum” şeklinde konuştu.


Muhabir
İHLAS HABER AJANSI
BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: TÜRKİYE BARIŞ İÇİN SAHADA
ARTIK UÇAKLARDA KULLANILMAYACAK!
NİĞDE’DE OKÇULAR KIYASIYA YARIŞTI!
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
MHP’DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA: BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA
NİĞDE’DE LAHANA HASTALIKLARI KONUŞULDU!
BOR’DAKİ BIÇAKLI OLAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
BOR’DA DEHŞET: EŞİNİ BIÇAKLADI, KENDİNİ YARALADI
SADECE 30 SANİYEDE YAŞAM SÜRESİNE DAİR İPUCU: TENİS TOPU TESTİ
ÇOÇUĞUNUZDA ALERJİ VAR MI?
BAKAN FİDAN’DAN KORKUTAN AÇIKLAMA DAHA BÜYÜK BİR SAVAŞA DOĞRU GİDİYORUZ
NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN TARAFTARA DAVET: PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK MAÇTA TRİBÜNLERİ DOLDURALIM
Niğde’de kadın kooperatifleriyle çörek otu ekimi tamamlandı
4 GÜN ÖNCE HABER YAPMIŞTIK! BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
ÇAMARDI’YA PORTATİF AĞIL! İMZALAR ATILDI
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






