Proje ile birlikte, ticaret hacminin genişlemesi, üniversitemizde yeni bölümlerin açılması, turizme katkı sağlaması gibi avantajların oluşacağı öngörülüyor.
AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt'un Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile yaptığı yoğun görüşmeler sonucunda, Niğde'ye havaalanı yapılması kararlaştırıldı. Bu gelişme, Niğde'de büyük bir sevinçle karşılandı.
Proje kapsamında, serbest iniş ve kalkışların yapılabileceği, özel jetlerin, eğitim uçaklarının ve acil durum müdahale uçaklarının kullanabileceği modern bir "hava kampüsü" inşa edilecek. İlk etapta Niğde ve Antalya'da hayata geçirilecek bu projeler, Strateji Bütçe Başkanlığı'nın finansman sağlamasının ardından başlayacak.
Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, havaalanının Niğde'nin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Özellikle yeni kurulacak organize sanayi bölgeleri ve açılacak fabrikalar sayesinde, ilin ticaret hacminin, iş imkanlarının ve ekonomisinin önemli ölçüde gelişmesi bekleniyor. Ayrıca, havalimanının eğitim uçuşlarına da ev sahipliği yapması, Niğde Üniversitesi'nde bu alanda yeni bölümlerin açılmasına olanak sağlayacak.
Yıllardır havaalanı özlemi çeken Niğdeliler, bu haberle büyük bir heyecan yaşadı. Havaalanının, şehrin ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Projenin detayları ve ne zaman tamamlanacağı ile ilgili süreçler ilerleyen dönemlerde netleşecek.
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, bu önemli gelişme için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve emeği geçen herkese Niğdeliler adına teşekkürlerini sundu. Ayrıca, yoğun gayretleri için Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e de destekleri için teşekkür etti.
Muhabir
Kuddusi Arslan
Koruyucu Aileler İftarda Buluştu
“Yetim Gülerse Dünya Güler”
Niğde Belediyespor’dan Kritik Galibiyet
Sürekli İBAN Değişti Yakalandı
Kurtulmuş’tan Mescid-i Aksa Tepkisi
ŞEN’DEN NİĞDE’DEKİ TRAFİK CEZALARINA TEPKİ
Tamirden Önce “Arıza Tespit Ücreti” Dönemi Başladı
Bunu da gördük!
Niğde’de “Birlikte Üretiyoruz” Etkinliği: Özel Gereksinimli Bireyler Bilim ve Üretimle Buluştu
Niğde Bugün Yağmurlu: Sürücülere Dikkat Uyarısı
Niğde’de 6 Milyon TL’lik “Yeni Nesil KOP Keşif Merkezi” Projesi Kabul Edildi
Gürer: “Yoksulluk doğalgaza eriştirmiyor”
TÜRK K2 KAMİKAZE İHA SAHADA!
Niğde'de yaklaşık 6 bin öğrencinin spor yeteneği keşfediliyor
YÜZYILIN GOLÜNÜ ATTI FÜZE ARDA!
Niğde’de Gurur Veren Başarı: Doç. Dr. Zafer Elbasan “Yılın Doktoru” Seçildi
Niğde’de Mali Müşavir Bayram Erken’in Acı Günü
Niğde’de Baharın Habercisi Kardelenler Açtı
Gümüşler Kavşağı’nda Trafik Kazası: 1’i Çocuk 2 Kişi Yaralandı
KULÜP DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU!
KANLI İNTİHAR MEKTUBUNDAN SONRA GERÇEKLER!
Gastro Niğde Derneği Üyeleri İftarda Buluştu
İlber Ortaylı, Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek
Niğde Belediyespor–Suvermez Kapadokya Maçının Biletleri Satışa Çıktı
Niğde’de Üreticiye 15 Angus Irkı Gebe Düve Desteği
Çiftlikli Öğrenciler Atletizmde Zirvede
NİĞDE BELEDİYESPOR 3 PUAN HASRETİNE SON VERMEK İSTİYOR
Niğde Fen Lisesi Dünya Sahnesinde Finalist Oldu
TİCARİ TAKSİ İLE TIR ÇARPIŞTI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Savaş Tertiplerine Karşı Dikkatliyiz” Mesajı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 8.1 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11.6 ° / -0.1 ° Güneşli







