Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, ilimizin ihracat konusunda sevindirici haberlerin olduğu söyledi. Niğde’nin üretiminin dünyaya açıldığını söyleyen Baş, yaklaşık dünya üzerinde 25’den fazla ülkeye hem bitkisel hem de hayvansal ürünlerin ihracatının yapıldığının altını önemle çizdi.
Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, hayvansal ve bitkisel ürünlerin dışında ana ürünlerinde ihracatını yapıldığını belirterek, “Niğde dünyaya açıldı. Ana ürünlerimizden elma, Kiraz, armut, patates, çilek, erik, nektarin, meyve suyu, ayva, nohut, yulaf, arpa gibi tüm ürünlerin direk üretim, gerek işlenmiş üretim olarak dünyada 25’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz.

Bu ülkeler Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Gürcistan, Irak, Kosova, Sırbistan, Suriye, Suudi Arabistan, Rusya, ABD, Slovenya, Hırvatistan, İspanya, Katar, Somali, Hindistan, Kıbrıs, Almanya, İngiltere, Kanada, Cezayir ve Libya gibi ülkelere ilimizde üretilen ürünlerimizi ihraç ettik. İhracat rakamlarımızda giderek artış gösteriyor. Bunun temel sebeplerinden biri Niğde’de tarımsal alt yapıda, tarımsal sanayi dediğimiz alt yapıdaki eksikliklerin Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleriyle kırsal kalkınma kapsamında giderilmesiyle oluştu. Paketleme tesislerimiz, soğuk hava tesislerimiz, işleme tesislerimiz ve boylama tesislerimizin 2 yılda tamamlanma aşamasına gelmesiyle birlikte yaptığımız ihracatlar artış gösterdi. Niğde’miz için çok büyük sevindirici sonuçlar elde ediyoruz, bu başarılar 2025 yılında da artarak devam edecektir. Niğde’de üretilen ürünlerin tanıtımı dünyaya duyuracağız” şeklinde konuştu.

Muhabir
KUDDUSİ ARSLAN
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
NİĞDE’DE BASIN AÇIKLAMASI: “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: “Türkiye kaya gibi ayakta”
Niğde’nin Geleceği Ankara’da Masaya Yatırıldı
Down Sendromu Günü’nde Anlamlı Buluşma
Niğde’de Floor Curling Heyecanı: Şampiyonlar Belli Oldu
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu






