Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) ile Kıbrıs Aydın Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma alanlarında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, akademik ve bilimsel çalışmaların güçlendirilmesi, öğrenci değişim programlarının geliştirilmesi ve kültürel iş birliklerinin artırılması amacıyla hayata geçirildi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Kıbrıs Aydın Üniversitesi adına ise Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Güryay tarafından imzalanan protokol kapsamında, eğitim öğretim, bilimsel araştırma, kültür ve sanat alanlarında iş birlikleri kurulması ve öğrencilere yeni akademik fırsatlar sunulması hedefleniyor.

NÖHÜ HEYETİ KIBRIS AYDIN ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Protokol imza töreni kapsamında, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, NÖHÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir ve NÖHÜ Özel Kalem Müdürü Uğur Akyapı Kıbrıs Aydın Üniversitesi’ni ziyaret etti. Heyet, üniversitenin fiziki altyapısını incelerken, eğitim, araştırma ve proje faaliyetleri hakkında da bilgi aldı.
Kıbrıs Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Fatma Nur Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rukiye Kilili, NÖHÜ heyetine üniversitenin akademik vizyonu ve misyonu hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

REKTÖR USLU: “KIBRIS ÜNİVERSİTELERİYLE İŞ BİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”
Protokol hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, bu anlaşmanın yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversiteleri ile akademik iş birliklerini güçlendirmek adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Rektör Uslu, “Protokol çerçevesinde bilimsel çalışmaları artırmayı, ortak projeleri hayata geçirmeyi ve öğrenci değişim programlarını geliştirmeyi hedefliyoruz. İki üniversite arasında yapılan bu iş birliğinin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bu anlaşma ile NÖHÜ ve Kıbrıs Aydın Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel alanlarda güçlü bir iş birliği sağlanması beklenirken, öğrenci ve akademisyenler için de yeni projeler ve değişim programları hayata geçirilecek.

Muhabir
Kuddusi Arslan
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti
Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”
18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!
Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi
ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!
BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!
Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Hayvancılık Eğitim Programları Başlıyor
Türkiye Stratejik Petrol Rezervlerinden 11,6 Milyon Varil Ham Petrolü Piyasaya Sunacak
WhatsApp’tan 13 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Özellik
Şoförler Odası Başkanı Kızıltan’dan Bayram Trafiği Uyarısı
Milletvekili Uzkurt’tan Niğde’ye Müjde: Andaval Yükleme Merkezi Gümrükleme Merkezi Oluyor
İran’dan Ateşlenen Füze Havada İmha Edildi
EMEKLİYE ÖTV’SİZ ARAÇ!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
Niğde’de Şehit Kabirlerinde Duygu Dolu Ziyaret...
GÜRER: “SAVAŞ TARIMDA GİRDİ MALİYETLERİNİ PATLATTI, ÇİFTÇİ ÜRETİMDE ZORLANIYOR”
Niğde’de Bonzai Operasyonu: Sentetik Uyuşturucu ve Nakit Para Ele Geçirildi
KOMŞUDA SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR
Tokat’ın Niksar İlçesinde 5.5 Büyüklüğünde Deprem
Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu
Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de
NİĞDE YAŞLANIYOR!
İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama
Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret
Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 8.1 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı







