Niğde Nasreddin Hoca Anaokulu, Türkiye’de ilk kez Okulda Şiddet ve Zorbalıkla Mücadele Günü’ne ev sahipliği yaptı.
2012 yılından bu yana İngiltere ve İrlanda’da her kasım ayında geleneksel olarak yürütülen ve 2019 yılında UNESCO tarafından ilan edilen “Siber Zorbalık dahil Okulda Şiddet ve Zorbalığa Karşı Uluslararası Mücadele Günü, Türkiye’de ilk kez Niğde Nasreddin Hoca Anaokulu’nda uygulandı.
ABD ve birçok Avrupa ülkesindeki okullarda zorbalıkla mücadeleyi ve akran nezaketini desteklemek amacıyla uygulanan Okullarda Şiddet ve Zorbalıkla Mücadele Günü Türkiye’de ilk kez Niğde Nasreddin Hoca Anaokulu’nda gerçekleştirilerek, Uluslararası Zorbalıkla Mücadele Kuruluşu sertifikası almaya hak kazandı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği, Parlayan Yıldızlar Okul Öncesi Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar arasındaki şiddet ve zorbalığa karşı yürütülecek iletişim ve çözüm yolları üzerinde duruldu.
Kulüp üyeleri tarafından çocuklarla, zihin kuramı testi, sihirli - nezaketli kelimeler, yüz boyama, farklı çorap günü, sarılan ayılar, farklılıklara saygı temalı etkileşimli kitap okuma ve akran desteği sağlayan süper kahramanını oluşturma gibi birçok etkinlik yapılırken, yazar Rüveyda Kaya tarafından ise gerçekleştirilen söyleşi büyük ilgi gördü.
Uygulamalar sonrası Kulüp Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hatice Uysal Bayrak tarafından Nasreddin Hoca Anaokulu Müdürü Ayhan Gülen ve yazar Rüveyda Kaya'ya Uluslararası Zorbalıkla Mücadele Kuruluşu imzalı teşekkür belgesi takdim edildi.
Nasreddin Hoca Anaokulu Müdürü Ayhan Gülen, Türkiye’de ilk ve tek olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirterek, “Bizlere bu gururu yaşatan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’a, üniversite yönetimine, Doç. Dr. Hatice Uysal Bayrak ile Parlayan Yıldızlar Okul Öncesi Kulübü üyelerine, Yazar Rüveyda Kaya’ya, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.
‘Uluslararası Zorbalıkla Mücadele Kuruluşu’
Çocuklar arasında ortaya çıkan her türlü zorbalıkla ilgili uzmanlık sağlayan ve ilk defa Birleşik Krallıkta ortaya çıkan Uluslararası Zorbalıkla Mücadele Kuruluşu, zorbalığı durdurmak ve çocukların yaşayabileceği, büyüyebileceği, oynayabileceği ve öğrenebileceği daha güvenli ortamlar yaratmak vizyonunu gerçekleştirmek için birlikte çalışan kuruluşlar topluluğudur.