Niğde’nin Ulukışla ilçesinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenene Yaz Okulu kapsamında açılan Geleneksel Okçuluk branşında öğrenciler TÜBİTAK Destekli 'Okçularda Solunum kası egzersizinin atış performansı ve dikkat düzeyine etkisi' isimli proje kapsamında testlere başladı.
HAFTADA 4 GÜN TRİFLO İLE NEFES EGZERSİZİ
Geleneksel Okçuluk kurs Antrenörü Ramazan Arslan, TÜBİTAK Projesi kapsamında Geleneksel Okçuluk branşında başlayan test ve teknik detaylar hakkında gazetemize şu bilgileri verdi “Okçularda Solunum kası egzersizinin atış performansı ve dikkat düzeyine etkisi konulu TÜBİTAK projemiz kapsamında, Ulukışla ilçemizde yer alan Geleneksel Türk Okçuluğu kursumuzda öğrencilerimizle beraber testlere başladık. 30 kişinin katıldığı bu projede, deney ve kontrol grubu olarak 2 grup bulunuyor. Deney grubuna başlangıç verilerini aldıktan sonra "d2" dikkat testini uyguluyoruz ve ilerleyen 3 hafta boyunca haftada 4 gün triflo ile nefes egzersizi yaptıracağız. Testin son haftasında sonuç verilerini alıp, başlangıç verileri ile arasındaki durumu çözümleyeceğiz ve bunu Geleneksel Türk Okçuluğu üzerinde ölçeceğiz. Geleneksel Türk Okçuluğu için daha bilimsel ölçümler gerekiyor. Allah’ın izniyle hep birlikte nice çalışmalar yapmak dileğiyle.”
ARMAN ÖZMEN: SPORU BİLİM IŞIĞIYLA AYDINLATMAYA DEVAM EDİYORUZ
Ulukışla’da yürütülen Yaz Okulu hakkında değerlendirmede bulunan İlçe Gençlik ve Spor İl Müdürü Arman Özmen ise; “Ulukışla'da Sporu bilim ışığıyla aydınlatmaya devam ediyoruz. Ulukışla sporun başkenti olacak, açıklamalarında bulundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder.
Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim, sözüyle bize yol göstermiştir. Destekleri için Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın İlker Ötgünlü'ye ve Okçuluk Atölyemize ilk günden bu yana destek ve katkılarından dolayı Ulukışla Kaymakamımız Sayın Yunus Köse'ye teşekkür ederiz.” dedi.
Muhabir
HATİCE ÜNLÜ
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Niğde’de eczanelerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi
TÜRK GEMİSİNE SALDIRI SU ALMAYA BAŞLADI!
YERLİ VE MİLLİ ZIRHLI!
EVLİLİK İÇİN “İDEAL YAŞ” 27!
EKLEMLERDEKİ “ÇITLAMA” SANDIĞINIZ GİBİ TUZLA İLGİLİ DEĞİL
Gıdada yanıltıcı ifadeye sıkı denetim: “%100 doğal” ve “ev yapımı” ifadelerine yasak
Yaşlılara Saygı Haftası’nda huzurevine anlamlı ziyaret
ATA TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR
BABASINI BOĞARAK ÖLDÜRDÜ BURSA'DA YAKALANDI!
İşsizlik yüzde 8,3’e geriledi
TÜRKİYE TL SAVUNMASI İÇİN 135 MİLYAR DOLARLIK ALTIN KULLANACAK!
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için kritik mutabakat!
Niğde'de binlerce fidan toprakla buluşturuldu!
Niğde’de hentbol heyecanı başladı
Enflasyon beklentileri yükseldi
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN NİĞDE GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI SEÇİLEN LÜTFİ DEMİRSOY’A TEBRİK ZİYARETİ
OTOMOBİLE BIÇAK GİBİ SAPLANDI!
HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN AZALDI
MEHMET ÂKİF ERSOY’UN TORUNU SELMA ERSOY ARGON BUGÜN NİĞDE’DE
Niğde’de 120 hemşire adayı üniforma giydi
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






