Niğde’nin Ulukışla ilçesinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenene Yaz Okulu kapsamında açılan Geleneksel Okçuluk branşında öğrenciler TÜBİTAK Destekli 'Okçularda Solunum kası egzersizinin atış performansı ve dikkat düzeyine etkisi' isimli proje kapsamında testlere başladı.
HAFTADA 4 GÜN TRİFLO İLE NEFES EGZERSİZİ
Geleneksel Okçuluk kurs Antrenörü Ramazan Arslan, TÜBİTAK Projesi kapsamında Geleneksel Okçuluk branşında başlayan test ve teknik detaylar hakkında gazetemize şu bilgileri verdi “Okçularda Solunum kası egzersizinin atış performansı ve dikkat düzeyine etkisi konulu TÜBİTAK projemiz kapsamında, Ulukışla ilçemizde yer alan Geleneksel Türk Okçuluğu kursumuzda öğrencilerimizle beraber testlere başladık. 30 kişinin katıldığı bu projede, deney ve kontrol grubu olarak 2 grup bulunuyor. Deney grubuna başlangıç verilerini aldıktan sonra "d2" dikkat testini uyguluyoruz ve ilerleyen 3 hafta boyunca haftada 4 gün triflo ile nefes egzersizi yaptıracağız. Testin son haftasında sonuç verilerini alıp, başlangıç verileri ile arasındaki durumu çözümleyeceğiz ve bunu Geleneksel Türk Okçuluğu üzerinde ölçeceğiz. Geleneksel Türk Okçuluğu için daha bilimsel ölçümler gerekiyor. Allah’ın izniyle hep birlikte nice çalışmalar yapmak dileğiyle.”
ARMAN ÖZMEN: SPORU BİLİM IŞIĞIYLA AYDINLATMAYA DEVAM EDİYORUZ
Ulukışla’da yürütülen Yaz Okulu hakkında değerlendirmede bulunan İlçe Gençlik ve Spor İl Müdürü Arman Özmen ise; “Ulukışla'da Sporu bilim ışığıyla aydınlatmaya devam ediyoruz. Ulukışla sporun başkenti olacak, açıklamalarında bulundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder.
Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim, sözüyle bize yol göstermiştir. Destekleri için Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın İlker Ötgünlü'ye ve Okçuluk Atölyemize ilk günden bu yana destek ve katkılarından dolayı Ulukışla Kaymakamımız Sayın Yunus Köse'ye teşekkür ederiz.” dedi.
Muhabir
HATİCE ÜNLÜ
Niğde’de yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu
Niğde’nin Projeleri TBMM’de Masaya Yatırıldı
Türkiye SiberVatan Programı NÖHÜ Ev Sahipliğinde Başladı
Bakan Bolat’ın Niğde Programı Belli Oldu
Emekliye Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaş Ödemeleri 14–19 Mart Arasında Yapılacak
KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!
Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı
Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor
Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı
ANKARA’DA DEPREM!
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Yardımı
Yeşilgölcük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 1300 Kişilik Birlik ve Kardeşlik İftarı
Akaryakıta İndirim!
Niğde’de “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları”
Niğde Halk Eğitimi Merkezinden Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Eğitim İş Birliği
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor: Aşılama Oranı %45’e Ulaştı
Vali Nedim Akmeşe Huzurevi Sakinleriyle İftarda Buluştu
Et ve Süt İçin Sorunlu Yıl Olacak!
APP Plaka Cezaları İptal Edildi
Niğdeli Taekwondocular Türkiye Finallerine Yükseldi
Engelli ve Eski Hükümlülere İş Kurma Desteği Artırıldı
Türk Telekom Altyapı Çalışması Mağduriyet Yarattı
Niğde’de Silah ve Çalıntı Motosiklet Ele Geçirildi
Niğde’de Zirai İlaç Uygulayıcı Eğitimi Düzenlenecek
Malatya’ya Patriot Hava Savunma Sistemi Konuşlandırılıyor
CHP’li Erhan Adem: “Çözüm İthalat Değil, Üretimi Güçlendirmek”
Patates Araştırma Enstitüsü Personeli İftar Programında Buluştu
Yoğurt ve Keten Tohumu İkilisine Dikkat: Doğal Destek Olarak Öne Çıkıyor
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 9 ° / -2.4 ° Güneşli
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli







