Öğrencilerin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla yürütülen program kapsamında, bilgi işlem ve dijital teknolojilere ilgi duyan gençlerin yeteneklerinin tespit edilmesi, eğitim ve uygulamalarla geliştirilmesi ve sektör ihtiyaçlarına uygun siber güvenlik uzmanlarının yetiştirilmesi hedefleniyor.
Programın Niğde etabına yaklaşık 170 kişi başvuruda bulundu. Yapılan ön değerlendirme ve çevrim içi eğitim sürecinin ardından 70 öğrenci eğitim programına katıldı. Network ve Linux alanlarında verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan 40 öğrenci ise yüz yüze eğitimlere katılmaya hak kazandı.
Bu kapsamda seçilen 40 öğrenci, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen CEH (Beyaz Şapkalı Hacker) eğitim modüllerine katılarak hem teorik hem de uygulamalı eğitim alacak. Program sonunda öğrencilerin siber güvenlik alanında sektörel beceriler kazanması hedefleniyor. Çevrim içi ve yüz yüze gerçekleştirilecek eğitimlerin 2026 yılı Haziran ayında tamamlanması planlanıyor.
“81 İlde Düzenlenen Programın Birisinin Niğde’de Gerçekleştiriliyor Olması Gurur Verici”
Eğitimlerin başladığı Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Hasan Uslu, yaptığı açıklamada siber güvenlik alanındaki bu önemli eğitim programına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Rektör Uslu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizin siber güvenlik alanındaki geleceği için böylesine stratejik bir öneme sahip olan eğitimlere ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’de sadece 81 ilde düzenlenen programın birisinin Niğde’de gerçekleştiriliyor olması ayrıca gurur verici bir gelişmedir. İş birliği ve desteklerinden dolayı Niğde Valiliği ile Ahiler Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum.”
Siber güvenliğin günümüz dünyasında kritik ve stratejik bir alan haline geldiğini vurgulayan Rektör Uslu, konuşmasının devamında şu değerlendirmede bulundu:
“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanlarını yetiştirmek adına önemli bir projeye ev sahipliği yapıyoruz. Bu eğitimler, sadece öğrencilere kariyer fırsatları sunmakla kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin dijital savunma kapasitesini güçlendirecek. Programın ilk adımlarını Üniversitemizde atmış olmaktan büyük gurur duyuyoruz.”
Rektör Hasan Uslu, eğitimlere katılan öğrencilerin teknolojik bilgi birikimlerini artırarak siber güvenlik alanında önemli katkılar sağlayacaklarını belirterek programın hayırlı olmasını diledi.
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Niğde’de eczanelerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi
TÜRK GEMİSİNE SALDIRI SU ALMAYA BAŞLADI!
YERLİ VE MİLLİ ZIRHLI!
EVLİLİK İÇİN “İDEAL YAŞ” 27!
EKLEMLERDEKİ “ÇITLAMA” SANDIĞINIZ GİBİ TUZLA İLGİLİ DEĞİL
Gıdada yanıltıcı ifadeye sıkı denetim: “%100 doğal” ve “ev yapımı” ifadelerine yasak
Yaşlılara Saygı Haftası’nda huzurevine anlamlı ziyaret
ATA TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR
BABASINI BOĞARAK ÖLDÜRDÜ BURSA'DA YAKALANDI!
İşsizlik yüzde 8,3’e geriledi
TÜRKİYE TL SAVUNMASI İÇİN 135 MİLYAR DOLARLIK ALTIN KULLANACAK!
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için kritik mutabakat!
Niğde'de binlerce fidan toprakla buluşturuldu!
Niğde’de hentbol heyecanı başladı
Enflasyon beklentileri yükseldi
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN NİĞDE GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI SEÇİLEN LÜTFİ DEMİRSOY’A TEBRİK ZİYARETİ
OTOMOBİLE BIÇAK GİBİ SAPLANDI!
HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN AZALDI
MEHMET ÂKİF ERSOY’UN TORUNU SELMA ERSOY ARGON BUGÜN NİĞDE’DE
Niğde’de 120 hemşire adayı üniforma giydi
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






