Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yılında yurt genelinde olduğu gibi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde de etkinliklerle anıldı.
NÖHÜ15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen anma töreniyle başlayan program, akabinde NÖHÜ Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "Atatürk ve Milli Egemenlik" konferansıyla devam etti.

"ATATÜRK VE MİLLİ EGEMENLİK" KONFERANSI
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hamdi Doğan ve Prof. Dr. Nafiz Tok, Genel Sekreter Vekili Abdulgani Özkan, akademik ve idari birim yöneticileri, akademisyenle ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, her milletin kimliğinin ana unsurlarından birinin o milletin kültürel değerleriyle birlikte içinden çıkardığı kahramanlar olduğunu belirtti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de Türk milleti için böyle bir kahraman olduğuna vurgu yapan Rektör Uslu, konuşmasının devamında "Gazi Paşa ve silah arkadaşlarının Türk milletinin karakterinden ilhamla verdikleri mücadeleler, bugün ülkemizin ve milletimizin dünyada saygın bir yer edinmesini sağlamıştır. Onların kanla ve irfanla kurdukları Cumhuriyet’imiz, bir asırı devirmiş ve yeni yüzyıla Türkiye Cumhuriyeti ismiyle damgasını vurmak için bugünlere gelmiştir." ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET AYDINLIĞIYLA ÇALIŞTIK VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Anadolu’nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak biz de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bu yolda Cumhuriyet aydınlığıyla durmaksızın çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz diyen Rektör Uslu, "Bu duygu ve düşüncelerle, bir asırlık Cumhuriyet çınarımızın banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun manevi şahsında tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve tazimle anıyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Program Rektör Uslu'nun konuşmalarının ardından Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Öztürk'ün "Atatürk ve Milli Egemenlik " konferansıyla devam etti. Konferansta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele ve sonrası Cumhuriyet'in kurulmasına ilişkin yaptıkları ve ortaya koyduğu liderlik hakkında bilgi veren Öztürk, milli egemenlik şuurunun Türk milletinde oluşma sürecini anlattı. Öztürk konuşmasını "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Anadolu'nun Türk yurdu olmasında mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum." diyerek sonlandırdı.
Konferans, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu'nun Doç. Dr. İbrahim Öztürk'e hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

09.05'TE ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez yerleşkesindeki 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hamdi Doğan ve Prof. Dr. Nafiz Tok, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
09.05'te siren çalınması ve saygı duruşu ile başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Akabinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hamdi Doğan ise şunları söyledi: “1938 yılında sonsuzluğa uğurladığımız Büyük Atatürk; azmi, kararlılığı, ileri görüşlülüğü ve önderliğiyle nasıl ki yaşamında milletimize bağımsızlık yolunda liderlik yaptıysa, bugün de bize bıraktığı mirasla yolumuzu aydınlatıyor. Asil Türk milletinin sinesindeki kahramanlığın tecellisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıldır olduğu gibi bundan sonra da muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolunda bizlere ilham kaynağı olacak, dünya tarihine altın harflerle yazılan adıyla geleceğimize ışık tutacak.”
Rektör Yardımcısı Doğan, konuşmasının sonunda "Ebediyete irtihalinin 85'inci sene-i devriyesinde Cumhuriyetimizin banisi, Milli Mücadele'mizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve tazimle anıyor; onun manevi şahsında tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla yad ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Tören anma konuşmasının ardından son buldu.




YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
BOR’DA DEHŞET: EŞİNİ BIÇAKLADI, KENDİNİ YARALADI
SADECE 30 SANİYEDE YAŞAM SÜRESİNE DAİR İPUCU: TENİS TOPU TESTİ
ÇOÇUĞUNUZDA ALERJİ VAR MI?
BAKAN FİDAN’DAN KORKUTAN AÇIKLAMA DAHA BÜYÜK BİR SAVAŞA DOĞRU GİDİYORUZ
NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN TARAFTARA DAVET: PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK MAÇTA TRİBÜNLERİ DOLDURALIM
Niğde’de kadın kooperatifleriyle çörek otu ekimi tamamlandı
4 GÜN ÖNCE HABER YAPMIŞTIK! BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
ÇAMARDI’YA PORTATİF AĞIL! İMZALAR ATILDI
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
NİĞDE’DE BASIN AÇIKLAMASI: “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: “Türkiye kaya gibi ayakta”
Niğde’nin Geleceği Ankara’da Masaya Yatırıldı
Down Sendromu Günü’nde Anlamlı Buluşma
Niğde’de Floor Curling Heyecanı: Şampiyonlar Belli Oldu
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






