Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nde (UTTS) süre daralıyor. Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montaj işlemleri için son tarih 30 Nisan 2025 olarak belirlenirken, henüz işlemlerini tamamlamayan mükellefler vergi avantajlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya.
Akaryakıt harcamalarının vergi matrahından düşülebilmesi için zorunlu hale getirilen UTTS kapsamında, taşıt sahipleri ve akaryakıt istasyonu işletmecilerinin belirtilen tarihe kadar TTB montajlarını yaptırmaları gerekiyor. Süre sonunda montajı yapılmayan taşıtlar için düzenlenecek akaryakıt fişleri geçersiz sayılacak ve vergi indiriminden faydalanılamayacak.
Başvurular utts.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Kayıt işlemlerinin ardından verilen montaj kodu ile yetkili servislerde TTB montajı yapılabiliyor.
Herhangi bir idari para cezası öngörülmese de, UTTS'ye dahil olmayan mükellefler önemli mali kayıplarla karşılaşacak.
Uzmanlar, son gün yoğunluğu yaşanmaması adına taşıt sahiplerini ve işletmecileri bir an önce işlemlerini tamamlamaya davet ediyor.
Detaylı bilgi ve başvuru için: www.utts.gov.tr