Mahalle kültürünü canlandırmak için esnaf ve sanatkara sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, 'Esnaf ve sanatkarı yaşatmak için mahallemizin bakkalını, manavını, kasabını, terzisini, berberini, taksicisini, kırtasiyecisini, ayakkabıcısını tercih edelim. Çünkü esnaf yalnızca satış yapan, hizmet veren kişi değil aynı zamanda o mahallenin bekçisi güvencesidir.
Vatandaşlara alışverişlerini mahalle esnafından yapması yönünde çağrıda bulunan NESOB Başkanı Yeşil, 'Esnaf ve sanatkar, mahalledeki tüm vatandaşla muhatap olduğu için kimin hangi apartmanda oturduğunu bilir. Mahalleye giren yabancıyı hemen fark eder ve adeta bir bekçi görevi üstlenir. Birçok hırsızlık olayı mahalle esnafının dikkati sayesinde önlenir. Ancak günümüzde mahalle esnafının yok olması ile asayiş ortamı da azalmaya başladı. Gün geçmeden yeni bir hırsızlık vakası yaşanıyor. Çünkü mahalle kültürü yok oluyor. Kimse kimseyi tanımıyor. Apartmana giren kişi komşumuz mu yoksa yabancı mı bilinmiyor. Asayiş ortamını sağlamak için mahalle esnafını ne kadar fazla ayakta tutarsak olaylar da o kadar azalır' diye konuştu.
Özellikle mahalle esnafının yabancı sermayeli AVM'ler ve zincir mağazalar karşısında bitme noktasına geldiğini belirten Yeşil, 'Günden güne türeyen AVM ve zincir marketler yüzünden esnafımız zor günler geçiriyor. AVM'ler ve zincir mağazalar yalnızca kâr odaklı çalışan büyük sermaye şirketleridir. Beş kuruşunuz eksik olsun sizi kasadan geri çevirirler. Bir ürününüz bozuk çıksın derdinizi anlatacak kimse bulamazsınız. Oysa mahalle esnafı sizin dar gününüzü en iyi bilen kişidir. Paranız olmadığında veresiye yazar ya da eksik çıktığında malı helal eder, gönül rahatlığı ile evinize gidersiniz. Başınıza bir iş geldiğinde, cenazeniz olduğunda hiçbir AVM size taziyeye gelmezken mahalle esnafı dükkanını kapatır ve o cenazede bulunur. Esnaf ve sanatkar mahallenin faizsiz bankasıdır. Eskiden vatandaşlar parasını ve evinin anahtarını bile bakkal amcanın kasasına emanet ederdi. Mahalle kültürünü yeniden canlandırmak için mahallemizdeki esnaf ve sanatkara sahip çıkalım' ifadelerini kullandı.
Muhabir
Kuddusi Arslan
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti
Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”
18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!
Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi
ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!
BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!
Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Hayvancılık Eğitim Programları Başlıyor
Türkiye Stratejik Petrol Rezervlerinden 11,6 Milyon Varil Ham Petrolü Piyasaya Sunacak
WhatsApp’tan 13 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Özellik
Şoförler Odası Başkanı Kızıltan’dan Bayram Trafiği Uyarısı
Milletvekili Uzkurt’tan Niğde’ye Müjde: Andaval Yükleme Merkezi Gümrükleme Merkezi Oluyor
İran’dan Ateşlenen Füze Havada İmha Edildi
EMEKLİYE ÖTV’SİZ ARAÇ!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
Niğde’de Şehit Kabirlerinde Duygu Dolu Ziyaret...
GÜRER: “SAVAŞ TARIMDA GİRDİ MALİYETLERİNİ PATLATTI, ÇİFTÇİ ÜRETİMDE ZORLANIYOR”
Niğde’de Bonzai Operasyonu: Sentetik Uyuşturucu ve Nakit Para Ele Geçirildi
KOMŞUDA SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR
Tokat’ın Niksar İlçesinde 5.5 Büyüklüğünde Deprem
Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu
Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de
NİĞDE YAŞLANIYOR!
İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama
Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret
Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu







