Niğde Yeşilgölcük Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen geleneksel iftar yemeği bu yılda yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzenlenen iftar programına Yeşilgölcük Belediye Başkanı Nurettin Yurtsever, Okul Müdürü Ahmet Tayfun Eren, muhtarlar, idareci, öğretmen, eğitim çalışanları, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programı Kuranı Kerim tilaveti ile başladı ve yemek duası yapıldı.

Programda konuşan Yeşilgölcük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Tayfun Eren, geleneksel olarak düzenledikleri iftar programında hep birlikte iftar yapmanın huzurunu yaşadıklarını belirterek, “ Yüce Allah Bakara Suresi 183. Ayetinde ‘’Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı’’ buyurmaktadır.
Bugün bir kez daha Ramazan'ın bereketiyle buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu kutsal ayın manevi atmosferi içinde, bir araya gelerek iftar sofralarını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan, sadece oruç tutmak ve yemek yemekten ibaret değildir. Aynı zamanda birlik, beraberlik, sabır ve şükür ayıdır. İftar sofraları, bizlere bir araya gelmenin, birlikte dua etmenin ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmenin fırsatını sunar.

Peygamber Efendimiz S.A.V. bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur: “Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.”
Rabbimizin bize verdiği nimetlere şükür etmek ve O'nun rahmetinden nasibimizi almak için buradayız. Bu kutsal Ramazan ayında, birlikte geçirdiğimiz her anın kıymetini bilmeliyiz. Birlikte dua ederek, birlikte paylaşarak ve birlikte sevinerek bu ayın manevi atmosferinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz.

Bu yıl Ramazan'ı buruk geçiren ve hatta bazen yiyecek bir şey bulamadığı halde aç aç oruç tutacak kardeşlerimizi unutmamamız gerekir.
Ya Rab! Bugün Filistin ve Gazze, Doğu Türkistan başta olmak üzere yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, vatanları işgal edilen, camileri harap edilen, hakları ve hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle! Bizi de onlara yardımcı eyle, Ya Rabb Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve bütün mazlum coğrafyalardaki din kardeşlerimize yardımını ulaştır.
Sözlerime son verirken, İftarımıza katkıda bulunan herkese, velilerimize ve tüm misafirlerimize okulumuz adına teşekkür ederim. Bu güzel akşamda, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tekrar hoş geldiniz, sizlere saygılarımı sunuyorum. Rabbimizin rahmetiyle dolu bir Ramazan geçirmemiz dileğiyle, hepinize hayırlı iftarlar dilerim” dedi.
BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: TÜRKİYE BARIŞ İÇİN SAHADA
ARTIK UÇAKLARDA KULLANILMAYACAK!
NİĞDE’DE OKÇULAR KIYASIYA YARIŞTI!
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
MHP’DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA: BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA
NİĞDE’DE LAHANA HASTALIKLARI KONUŞULDU!
BOR’DAKİ BIÇAKLI OLAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
BOR’DA DEHŞET: EŞİNİ BIÇAKLADI, KENDİNİ YARALADI
SADECE 30 SANİYEDE YAŞAM SÜRESİNE DAİR İPUCU: TENİS TOPU TESTİ
ÇOÇUĞUNUZDA ALERJİ VAR MI?
BAKAN FİDAN’DAN KORKUTAN AÇIKLAMA DAHA BÜYÜK BİR SAVAŞA DOĞRU GİDİYORUZ
NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN TARAFTARA DAVET: PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK MAÇTA TRİBÜNLERİ DOLDURALIM
Niğde’de kadın kooperatifleriyle çörek otu ekimi tamamlandı
4 GÜN ÖNCE HABER YAPMIŞTIK! BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
ÇAMARDI’YA PORTATİF AĞIL! İMZALAR ATILDI
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






